Fotball

Flere nordmenn på flyttefot: Norling henter norsk landslagsspiller

Flere norske profiler ser ut til å bytte klubb før det internasjonale overgangsvinduet stenger onsdag. To overganger er allerede klare.

AIK-trener Rikard Norling ser til Norge i jakten på nye spillere.
 • Håvard Karlsen

Elyounoussi til Sverige

Tarik Elyounoussi er blitt koblet til svenske AIK en stund. Tirsdag bekreftet klubben at 29-åringen har skrevet under på en avtale til desember 2019.

Nordmannen skal ha brutt kontrakten sin med greske Olympiakos, og skal komme vederlagsfritt til AIK, som ledes av tidligere Brann-trener Rikard Norling.

Elyounoussi har vært utleid til aserbajanske Qarabag i 2017, der han har spilt tre kamper i Champions League samt fire kamper i ligaen.

Tarik Elyounoussi er klar for AIK.

– Jeg har skrevet under for AIK fordi jeg vil tilhøre en klubb som vil vinne titler og spille i gruppespill i Europa, sier Elyounoussi, som også skryter av klubbens supportere.

I AIK skal han spille med nummer 20 på ryggen.

Eikrem til USA

Magnus Wolff Eikrem fortsetter karrieren i den amerikanske proffligaen MLS.

Magnus Wolff Eikrem var ferdig i svenske Malmö etter 2017-sesongen. Det ble spekulert om midtbanespilleren skulle gjøre comeback i Molde, der han vant seriegull i 2011 og 2012.

Ole Gunnar Solskjær har aldri lagt skjul på sin forkjærlighet for 27-åringen, men uttalte i et intervju med Romsdals Budstikke nylig at han trodde Eikrem var lysten på et nytt utenlandsopphold.

Og Solskjær fikk rett i sine antakelser.

Tirsdag skrev The Seattle Times at nordmannen ville bli presentert som Seattle Sounders' nye spiller tirsdag. Eikrem landet i byen mandag. Tirsdag kom bekreftelsen på at han hadde signert for laget med den amerikanske fotballegenden Clint Dempsey i sine rekker.

– Dette er en sjanse til å vinne en tittel igjen, men et annet sted i verden, sa Eikrem til avisen.

Gigantbud på Sørloth

Crystal Palace ønsker seg den norske landslagsspissen Alexander Sørloth.

Alexander Sørloth har bøttet inn mål for FC Midtjylland etter overgangen fra Groningen i fjor sommer. 22-åringen har scoret 10 mål på 19 kamper, noe som har gjort spissen til en ettertraktet spiller.

Mandag meldte danske BT at nordmannen sto høyt på ønskelisten til Crystal Palace, og at Premier League-klubben skal ha forhandlet med danskene om en overgang.

Danskene skal ha takket nei til det foreløpig siste budet på rundt 100 millioner norske kroner. Crystal Palace vil betale 50 millioner kroner med det samme, og doble summen basert på forskjellige bonuser for antall spilte kamper, melder avisen.

Ekstra Bladet drar saken videre tirsdag. Ifølge den danske avisen krever FC Midtjytlland 15 millioner euro – tilsvarende 143 millioner kroner – for sin norske toppscorer. Det vil i så fall knuse den gamle overgangsrekorden i Danmark. FC København fikk 75 millioner danske kroner da Andreas Cornelius ble solgt til Cardiff i 2013.

FCM betalte for øvrig 5 millioner kroner for Sørloth da han ble hentet fra Groningen. Crystal Palace, som ledes av tidligere England-manager Roy Hodgson, skal allerede ha fått to bud avvist fra Midtjylland på trønderen.

Les også

Hevder Premier League-klubb vil betale 50–100 millioner kroner for Sørloth

Pål Alexander Kirkevold kan havne i tyrkisk fotball.

Tyrkisk interesse for Kirkevold

Det er ikke bare Sørloth av nordmennene som har gjort seg bemerket i dansk fotball den siste tiden. Pål Alexander Kirkevold har storspilt for Hobro, der han har scoret 13 ganger på 19 kamper.

27-åringen scoret blant annet i 11 kamper på rad, og fikk kallenavnet «mål-Pål» i dansk presse.

I desember skrev han under på en ny kontrakt med Hobro. Den gjelder frem til 2021. Nå kan spissen, som tidligere har spilt for Mjøndalen, Sandefjord og Sarpsborg 08, bli solgt.

Ifølge TV 2 skal Hobro ha avslått et bud på 15 millioner kroner fra en tyrkisk klubb. Kanalen erfarer at Kirkevold ønsker seg en overgang, noe som betyr at danskene må bli enig med en ny klubb før overgangsvinduet stenger både i Tyrkia og Danmark onsdag.

Hans agent Atta Aneke bekrefter at klienten hans er het på markedet, selv om han ikke vil gå konkret inn på aktuelle klubber.

– eg kan bekrefte at det er interesse for ham og at det er snakk om et konkret tilbud, men kan ikke si noe om klubb eller liga, sier Aneke til TV 2.

Hobro sier på sin side at klubben ikke har mottatt noen bud på Kirkevold, så gjenstår det å se om nordmannen fortsatt blir å finne i dansk fotball etter at vinduet er stengt.

Les også

«Mål-Pål» tatt ut i sin første landslagstropp: – Jeg har ikke helt hvilepuls ennå

Alexander Søderlund (t.v.) og Ole Selnæs (t.h.) kan begge være ferdige i St. Etienne.

Tidligere RBK-duo på vei bort

Rosenborg tjente gode penger da klubben solgte Alexander Søderlund og Ole Selnæs til franske St. Etienne. Nå ser det ut til at begge kan være ferdig i klubben, skriver VG tirsdag.

Søderlund skal være på vei tilbake til Trondheim, mens Selnæs fort kan bli leid ut, ifølge den franske avisen L’Equipe.

Sander Berges Genk blir nevnt som en aktuell klubb for landslagsmannen. Dersom belgierne ønsker å kjøpe nordmannen, må klubben ut med 38 millioner kroner.

Søderlund har bare startet to av 23 seriekamper for St. Etienne denne sesongen, mens Selnæs har startet ti ganger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Fotball
 2. Internasjonal fotball
 3. Eliteserien
 4. Tarik Elyounoussi
 5. FC Midtjylland
 6. Alexander Søderlund
 7. Magnus Wolff Eikrem