Fotball

Berisha drømmer om mesterligaen: - Det har blitt et stort mål for meg

Valon Berisha mener han selv og lagkameratene i Salzburg har det som skal til for å ta skrittet inn i mesterligaen.

Valon Berisha tenker ikke på Bundesliga, men drømmer om spill i Champions League. Foto: Digitalsport

Salzburg er serieleder i østerriksk fotball og kan ta sitt tredje strake seriemesterskap. Samtidig skiller det bare ett poeng ned til tabelltoer Rapid Wien, etter at Berisha og lagkameratene måtte nøye seg med 1-1 borte mot svakt plasserte Wolfsberger sist helg.

Den 23-årige nordmannen innrømmer gjerne at han tørster etter en mulighet til å prøve seg i mesterligaen. De to siste sesongene har det blitt exit i kvalifiseringen — begge ganger mot Åge Hareides Malmö.

— Ja, det (mesterligaen) har blitt et stort mål for meg. Jeg håper at vi klarer det med dette mannskapet. Vi har vært så nær flere ganger, sier Berisha i et stort intervju med østerrikske Sportnet.

Les også

Her er Høgmos første tropp etter fiaskoen i Ungarn

Skryter av sjefen

Skal mesterligamuligheten åpne seg igjen, må Salzburg holde unna for Rapid Wien ut årets sesong. Berisha tar ikke for gitt at så skjer.

— Forskjellene i ligaen blir mindre, og Rapid har kvalitet i laget. De har utviklet seg siden forrige sesong, og har beholdt spillerne sine. Det kommer til å bli spennende til siste slutt. Vi får se hvem som vinner, sier Berisha.

Salzburg har hatt hyppige utskiftninger på trenersiden de siste sesongene. Etter Berishas første trener Roger Schmidt ga seg i 2014, har ytterligere fire trenere vært i klubben. Dagens trener, spanske Óscar Garcia, ble ansatt ved nyttår.'

Berisha skryter av sin nye sjef.

— Han er en rolig type med klare meldinger, og man ser at han har spilt fotball selv. Han er svært intelligent, og jeg føler at jeg allerede har videreutviklet meg under hans ledelse. Samtidig trenger han tid, sier Berisha.

Les også

Aftenbladet mener spisskometen må starte mot Sarpsborg

Tenker ikke Bundesliga

Salzburg har samme eiere og samarbeider tett med Leipzig i 2. Bundesliga. Den tyske klubben, som er på full fart mot opprykk til toppserien, har de siste sesongene hentet flere spillere fra sin østerrikske søsterklubb.

Berisha avkrefter at han øyner muligheten for Bundesliga-spill.

— Det tenker jeg virkelig ikke på. Jeg har heller aldri tenkt at dersom jeg spiller bra for Salzburg, reiser jeg til Leipzig og spiller Bundesliga, sier han.

Nordmannen forstår samtidig at Salzburg-fansen ergrer seg over at nøkkelspillere hentes til Tyskland.

— Det er kanskje frustrerende for fansen, men det finnes samtidig unntak også. Sadio Mané og Kevin Kampl gikk andre steder enn til bundesligaen, påpeker Berisha.

Førstnevnte ble hentet til Southampton fra Salzburg. (©NTB)

Les også

  1. Den ferske Viking-spissen: - Scoringene mine kommer 

  2. VIF-seieren fikk gang på sesongkortsalget

Les mer om

  1. Internasjonal fotball