Fotball

Nils Johan Semb gir seg som sportssjef for A-landslaget

Den tidligere landslagssjefen går over i en deltidsstilling.

Nils Johan Semb har også jobbet som landslags- og toppfotballsjef. Junge, Heiko / NTB scanpix

 • Pål Strande Gamlemoen

I den nye stillingen skal Semb hovedsakelig jobbe med aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen i NFF, skriver VG.

Den tidligere landslagssjefen forteller til avisen at han ønsket mer frihet til å gjøre andre ting. I tillegg følte han at rollen som sportssjef ble for smal.

– Jeg gikk inn i en sportssjefsrolle, ja. Der var det viktige oppgaver, men de viktigste oppgavene er på en måte allerede løst: Lars (Lagerbäck, jou.anm.) er på plass, støtteapparatet er på plass og rammebetingelsene er på plass. Så du flyter litt rundt i systemet og blir til slutt bare en diskusjonspartner. Det er helt ok, altså, men nå er det god timing for å ta et steg tilbake, sier Semb til VG.

 • LEST DENNE? Spansk nei til Lagerbäck

Semb var A-landslagstrener fra 1998 til 2003. Han overtok som toppfotballsjef i 2009, en rolle han hadde frem til i fjor høst, da han ble sportssjef.

59-åringen har tidvis fått en del kritikk mens han har sittet i sine lederroller. Norge har som kjent ikke vært i et mesterskap siden Semb ledet Norge til EM i 2000.

– Den største utfordringen er når du ikke lykkes med å få resultater for A-landslaget for herrer. Det trumfer alt og er det alle har fokus på. Vi har ikke vært i sluttspill siden vi var der i 2000, og det har vært skuffende. Samtidig har kvinnelandslaget vært i alle sluttspill i min periode som toppfotballsjef. Vi har EM-finalen i 2013, bronsen med U21-landslaget og mange aldersbestemte lag i sluttspill. Det har vært masse positivt, men A-landslaget har ikke klart å bryte barrieren.

Semb fyller 60 år på søndag. Han kommer til å jobbe i sin nye deltidsstilling frem til han går av med pensjon i mars 2021.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Norges Fotballforbund (NFF)
 2. Fotball
 3. Herrelandslaget fotball
 4. Nils Johan Semb

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tidligere norsk landslagssjef utelukker ikke ny trenerjobb

 2. FOTBALL

  Da norsk toppfotball lå med brukket rygg, gjorde den fremtidige landslagstreneren et overraskende funn om en ny storhetstid

 3. FOTBALL

  Høgmo får lederjobb i fotballforbundet

 4. FOTBALL

  «Drillo» tilbake på treningsfeltet - skal hjelpe lag på nivå fire

 5. FOTBALL

  «20-åringene flokker seg for å sitte på fanget til farbror Lars»

 6. FOTBALL

  For to år siden ble det tårer og fiasko. Nå har de satt seg et hårete mål