Huseklepp «kommer hem», Brann tror effekten kan bli ekstrem

<p>— Vi får tilbake norsk fotballs største profil, sier Branns salgssjef Dag-Frode Algerøy.</p>

BERGEN 20100718.Branns Erik Huseklepp etter eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Stabæk på Brann stadion søndag kveld. Kampen endte 2-2.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I går ble det endelig bekreftet: Erik Huseklepp blir Brann-spiller igjen. Han vil innen kort tid sette navnetrekket sitt på kontrakten som binder ham til Bergen for fire og et halvt år. Rent kommersielt er overgangen en drøm for Brann.

— Nå skal jeg hjem og heise flagget, spøkte Dag Frode Algerøy, salgssjef for privatmarkedet i Brann, til BT i går kveld.

- En fantastisk gutt

Han var naturlig nok oppglødd over nyheten om at bare ørsmå detaljer gjenstår før den lange overgangssagaen når en ende.

— Det er eliteseriens største profil som vender hjem. Ikke bare er han en stor spiller, han er en fantastisk gutt som stilte opp på alt sist han var her, og som vil bety mye for entusiasmen i Bergen og det kommersielle i Brann.

Algerøy er ikke i tvil om at vi vil se en Huseklepp-effekt i byen.

— Sånn umiddelbart tror jeg vi vil selge mange drakter med nummer 23 på ryggen, sier Algerøy.

BT har tidligere skrevet at Huseklepp vil spille med dette tallet som en «gjenytelse mot bilforhandleren Auto23s finansieringshjelp til Huseklepps lønn.

— Sist han var her hadde 80 % av draktene vi solgte med tall på ryggen, nummer 13, som var Huseklepps nummer. Det sier litt om hvor populær han er. Han er en enestående profil.

Prestasjonsavhengig billetteffekt

Det var økonomisk skakkjørte Portsmouth som først meldte at alle klubbene i overgangssagaen (Brann, Portsmouth og Bari), var kommet til enighet.

Dette ble siden også bekreftet av Brann. Erik Huseklepp kom til Bergen fredag, men først og fremst av private, familiære årsaker – og ikke for å skrive under for Brann. De familiære årsakene gjør også at det ennå er uklart akkurat når Huseklepp vil signere.

- Vi vil ikke pushe Erik nå, opplyste Brann til BT i går.

Salgssjef Algerøy tror klubben ikke bare vil merke Huseklepp-returen på draktsalget, men også på billettsalget. Det har ofte vært ganske glissent på Stadion i år, nå kan det fort bli et publikumsoppsving.

— Slik det ser ut nå vil han re-debutere borte mot Stabæk (mandag 6. august). Til den påfølgende hjemmekampen mot Haugesund, vil vi nok få en økning. Men det avhenger selvsagt av hvordan det går i den første kampen. Spiller vi 0-0 i en kamp hvor Erik ikke gjør så mye mer enn resten av laget, er det ikke sikkert effekten blir så stor. Men hvis han putter to og leverer to målgivende i en 4-0-seier, kan oppsvinget bli ekstremt.

Supportersjefen jubler

Også i supportermiljøet var man fornøyde i går.

Brann-supporterne er naturlig nok svært fornøyde med at Huseklepp vender tilbake.

— Med forbehold om at de siste detaljene går i orden, er dette helt supert, sier Roger Lillebøe-Hansen, leder i supporterklubben Bataljonen.

Han utdyper:

- Nå får vi en lokal profil, en artist med x-faktor. Forhåpentligvis fører det til at det kommer litt flere og ser på. Det betyr mye for klubben, og også for byen, tror jeg. Han er jo oppflasket her, å ha en som ham har mye å si for identiteten til klubben.

Salgssjef Algerøy mener Huseklepps vilje til å stille opp på utenomsportslige arrangementer, også har sitt å si for hans enorme popullaritet.

— Sist han var her var det aldri nei i hans munn. Var det draktlansering i desember, stilte han gjerne. Erik Huseklepp er en fantastisk fin type, som ikke har stjernenykker i det hele tatt – selv om han er en stor stjerne.

Erik Huseklepp var ikke tilgjengelig for pressen i går.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk