Fotball

Kind Bendiksen lukker ikke døren for Tromsø

TIL har i utgangspunktet fylt opp neste års spillertropp. Men Thomas Kind Bendiksen vil ikke utelukke fortsatt spill for «Gutan».

UTELUKKER INGENTING: Thomas Kind Bendiksen. Foto: Øyvind Sivertsen

  • Lars Eidissen

Om 13 dager løper kontrakten med TIL ut for 25-åringen. Han kom hjem fra ferie i går, og bedyrer at han fortsatt er et stykke unna å finne seg ny klubb.

— Det har vært null aktivitet for min egen del nå i ferieperioden. Jeg har begynt opptrening for neste sesong, så må jeg bruke denne uken på å snakke med agent (Jim Solbakken, journ.anm.) og slike ting, sier Kind Bendiksen.

- Jobbes bra i TIL

Han er imponert over aktiviteten på Alfheim om dagen, hvor det i går ble signert tre nye spillere.

— Det virker det som veldig fornuftige og gode signeringer. Det er spillere i rett alder. Det er kjempespennende det som har skjedd i Tromsø, sier Thomas Kind Bendiksen.

Men med kjøpene har TIL-ledelsen slått fast at neste års lønnsbudsjett er fylt opp og at troppen i utgangspunktet er komplett.

- Tenker du nå at TIL er et definitivt avsluttet kapittel for din del?

— Jeg forholder meg til den dialogen jeg har med trenerteamet der. Vi vet hvor vi står. Ingen utfall er utelukket, sier 25-åringen og utdyper:

— TIL har alltid vært et attraktivt alternativ. Jeg har alltid synes det er veldig positivt at de ville ha meg med videre og jeg har vært strålende fornøyd med trenerteamet.

Kan skje med hjelp

Trener Steinar Nilsen kommenterer utsiktene for en fortsatt TIL-fremtid for Kind Bendiksen eller den andre "Bosman-spilleren" Hans Norbye slik:

— Hvis vi skal signere flere fotballspillere nå, så må vi ha ekstern hjelp fra noen som absolutt vil hjelpe oss og vil ha disse nordnorske spillerne i troppen vår.

Han understreker igjen at per i dag er det ingen åpning for å hente noen spillere, og sier:

— Først og fremst må spillerne ønske å spille for TIL. TIL skal ikke måtte overtale spillere til å spille for klubben. Da må klubben gå videre med andre gjøremål, sier treneren som brukte dagen etter den hektiske transferaktiviteten på Alfheim i går til fjelltur.

Les også

Hans Norbye er i søkelyset til svensk toppklubb

Søker Høgmo-råd?

Thomas Kind Bendiksen skjuler ikke at han aller helst får prøve seg utenfor landegrensene igjen. I en alder av 25 år er det også en ambisjon å sette seg i posisjon til å kjempe om en landslagsplass igjen.

— Jeg har personlige ambisjoner om å få flere landskamper for Norge. Det var en fantastisk opplevelse i januar når jeg fikk mine to første, sier han.

Det kan bli aktuelt å rådføre seg med tidligere TIL-trener Per-Mathias Høgmo om hans neste karrieresteg.

— Jeg har ikke snakket med han foreløpig, men jeg utelukker ikke det, nei.

Men da må først tilbud fra andre klubber materialisere seg. Kind Bendiksen er klubbløs om 13 dager, og om få uker starter de skandinaviske klubbene sin sesongoppkjøring.

— Optimalt sett skulle det vært avklart, men det er ikke noe jeg kan tenke på. Akkurat nå så holder jeg fokus på opptreningsarbeidet. De fleste klubbene har oppstart i januar og da skulle man helst ha vært på plass. Det viser seg at ting kan skje veldig kjapt eller ting kan dra ut, sier Thomas Kind Bendiksen.

Jim Solbakken har ikke besvart våre henvendelser i dag.

Les også

  1. Moldskred: - Kan fortsette i flere år

  2. Yttergård Jensens lag berget ekstremt viktig poeng

  3. «Mo»: - Nå skal jeg ringe rundt til alle som ikke har signert

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Thomas Kind Bendiksen
  3. Tromsø IL