Fotball

TV 2 har sikret seg rettighetene til spansk toppfotball i fem år

Forrige uke ble det klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til Champions League og færøysk fotball. Nå har mediehuset også sikret seg La Liga frem til 2026.

Martin Ødegaard blir å se på TV 2 i lang tid fremover. Foto: Heiko Junge

 • Håkon Østmoe Brandsnes
  Aftenposten

Spanske La Liga og TV 2 har inngått en femårsavtale som sikrer mediehuset rettighetene til samtlige 380 kamper hver sesong, fra høsten 2021, melder TV 2 i en pressemelding.

– Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste fotballrettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, blir dette en spennende liga å følge i årene som kommer, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i pressemeldingen.

Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, er storfornøyd med rettighetskjøpet. Foto: Eivind Senneset / TV 2

– Betalte lommerusk i forhold til Premier League

Sandnes fortalte om rettighetskjøpet under en diskusjon om sportsrettigheter på Nordiske Mediedager.

– Jeg betalte lommerusk i forhold til hva det hadde kostet for Premier League, sa Sandnes på spørsmål om prisen.

I februar ble det klart at TV 2 mister Premier League-rettighetene etter 2021/22-sesongen. Da tar NENT Group - som er eierselskapet til Viasat-kanalene - over de ettertraktede rettighetene i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

 • SNART KAN DU SE FOTBALL IGJEN PÅ TV 2. LES MER HER: Her starter fotballen snart opp igjen. Nå har TV 2 kjøpt rettighetene.

Partnerskap med Strive Sport

TV 2 og Strive Sport inngikk en avtale i fjor som gjorde at TV 2 kunne sende maksimalt tre kamper per runde fra La Liga. Denne avtalen gjelder ut sesongen 2020/21.

– Spansk fotball – og da spesielt juvelen La Liga – har et stort potensial som ennå ikke er tatt ut i Norge. Vi gleder oss til å bygge denne rettigheten med kunnskap og lidenskap. Vi har en svært motivert redaksjon som gleder seg til å ta fatt på en ny utfordring. La Liga representerer nye, spennende muligheter i årene som kommer, og vi har ambisjoner om å løfte interessen for spansk fotball til nye høyder. Det fortjener en så fascinerende og attraktiv rettighet, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, i pressemeldingen.

TV 2 opplyser at kampene kommer til å bli vist på ulike kanaler og plattformer, men at det ennå ikke er avklart i detalj hvor og hvordan kampene vil sendes.

 1. Les også

  Tror toppfotballen får grønt lys til oppstart: – Alt annet vil være en nedtur

 2. Les også

  Da Norge stengte ned, fikk Joakim «skrekken». Slik bygde han sitt eget treningsstudio til 1500 kroner.

Les mer om

 1. La Liga
 2. Rettigheter
 3. TV 2
 4. Spansk fotball