TV 2 har sikret seg rettighetene til spansk toppfotball i fem år

Forrige uke ble det klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til Champions League og færøysk fotball. Nå har mediehuset også sikret seg La Liga frem til 2026.

Martin Ødegaard blir å se på TV 2 i lang tid fremover.

Spanske La Liga og TV 2 har inngått en femårsavtale som sikrer mediehuset rettighetene til samtlige 380 kamper hver sesong, fra høsten 2021, melder TV 2 i en pressemelding.

– Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste fotballrettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, blir dette en spennende liga å følge i årene som kommer, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i pressemeldingen.

Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, er storfornøyd med rettighetskjøpet.

– Betalte lommerusk i forhold til Premier League

Sandnes fortalte om rettighetskjøpet under en diskusjon om sportsrettigheter på Nordiske Mediedager.

– Jeg betalte lommerusk i forhold til hva det hadde kostet for Premier League, sa Sandnes på spørsmål om prisen.

I februar ble det klart at TV 2 mister Premier League-rettighetene etter 2021/22-sesongen. Da tar NENT Group - som er eierselskapet til Viasat-kanalene - over de ettertraktede rettighetene i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Partnerskap med Strive Sport

TV 2 og Strive Sport inngikk en avtale i fjor som gjorde at TV 2 kunne sende maksimalt tre kamper per runde fra La Liga. Denne avtalen gjelder ut sesongen 2020/21.

– Spansk fotball – og da spesielt juvelen La Liga – har et stort potensial som ennå ikke er tatt ut i Norge. Vi gleder oss til å bygge denne rettigheten med kunnskap og lidenskap. Vi har en svært motivert redaksjon som gleder seg til å ta fatt på en ny utfordring. La Liga representerer nye, spennende muligheter i årene som kommer, og vi har ambisjoner om å løfte interessen for spansk fotball til nye høyder. Det fortjener en så fascinerende og attraktiv rettighet, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, i pressemeldingen.

TV 2 opplyser at kampene kommer til å bli vist på ulike kanaler og plattformer, men at det ennå ikke er avklart i detalj hvor og hvordan kampene vil sendes.