Fotball

Dagbladet lurt trill rundt – gikk fem på Martin Ødegaard-spøk

Real Sociedad meldte lørdag formiddag at Martin Ødegaard skulle videre til Manchester City på lån ut sesongen. Da lot Dagbladet og flere andre medier seg lure.

TOPPSAK: I noen minutter meldte Dagbladet at Martin Ødegaard var klar for Manchester City.
  • Anders Møllersen

28. desember er nemlig bedre kjent i Spania og andre spansktalende land som «Día de los Santos Inocentes», deres versjon av aprilsnarr.

Dette hadde imidlertid ikke Dagbladet fått med seg, da de sendte en nyhetsvarsling på at Ødegaard skulle bytte klubb via avisens app.

– Det er uheldig å bite på en sånn spøk. Det er kanskje ikke allmennkunnskap at det 1. april betyr for oss er i desember i Spania, men det er bare å beklage. Vi burde kanskje dobbeltsjekket én runde til før vi publiserte. Det er ikke bra, sier Dagbladets sportssjef Fredrik Ø. Sandberg.

Les også

Sjefen hyller Ødegaard: – Vi er heldige som har ham

Var ikke alene

Etter å ha hatt spøken på toppen av nettsiden sin i noen minutter, ble det saken endret til at det dreide seg om en spøk.

Nettavisen innrømmet at de også lot seg lure.

– Heldigvis var det en uskyldig greie, og når man går ut for å lure, så er det noen som biter på. Men vi burde dobbeltsjekket. Det er uansett vrient når for eksempel en norsk klubb melder noe tilsvarende 1. april, sier Sandberg.

Dagbladet var ikke alene om å gå på spøken. Nettavisen innrømmet også at de lot seg lure: «Nettavisen var blant mediene som lot seg lure av den første meldingen og videreformidlet den som en reell.», skriver de i sin sak.

Les også

Avis: Real Madrid vil ha Ødegaard tilbake tidligere enn planlagt

Også flere utenlandske aviser gjorde det, blant andre svenske Expressen. De endret senere saken sin til at dreide seg om en spøk.

Også svenske Expressen meldte om overgangen.

– For en lettelse!

I den falske pressemeldingen til Real Sociedad blir det åpnet med at dette er en «vanskelig avgjørelse» for klubben.

Likevel er det særlig siste setning som gir en pekepinn på at det dreier seg om en spøk. Der står det at grunnen til at Ødegaard skulle til England var spanjolene ville slippe alle «medieoppslag og intervjuforespørsler de neste seks månedene», før de avslutter med følgende utsagn: «For en lettelse!».

Siden Ødegaard egentlig er Real Madrids eiendom, kan det også være vanskelig i praksis for Real Sociedad å ta avgjørelsen om å leie ham ut videre til en annen klubb.

Ødegaards neste kamp for Real Sociedad, altså ikke Manchester City, er på nyåret, da La Liga for øyeblikket har en kort julepause.

Den tekniske nordmannen har imponert voldsomt for sin spanske klubb denne sesongen, og det er blitt spekulert i at Real Madrid vil hente ham tilbake etter én sesong, i stedet for to, som egentlig er avtalen.

Les mer om

  1. Dagbladet
  2. Aprilsnarr
  3. Real Sociedad
  4. Martin Ødegaard
  5. Manchester City