Sørloth scoret i toppkamp – gulldrømmen lever for Trabzonspor

Alexander Sørloth skaffet straffesparket som ga 1-0 og scoret selv 3-1-målet da Trabzonspor slo Galatasaray i gullkampen i tyrkisk fotball søndag.

Alexander Sørloth banker inn mål i Tyrkia.

Galatasaray - Trabzonspor 1–3

Scoringen var trønderens 21. i ligaen og nummer 29 i alle turneringer denne sesongen.

Sørloth og lagkameratene trengte seier i søndagens bortekamp mot fjerdeplasserte Galatasaray for å ikke tape terreng i tittelkampen mot Istanbul Basaksehir. Den oppgaven bidro trønderen i høyeste grad til å løse.

Fire minutter gjensto til pause da Sørloth ble lagt i bakken bakfra av hjemmelagets nederlandske midtstopper Ryan Donk. Dommeren pekte på straffemerket, og derfra var Trabzonspor-kaptein José Ernesto Sosa sikker.

Les også

Ydmykelsen av Brann forbløffer: – Kan ikke huske å ha sett et lag i Eliteserien bli så rundspilt

Utvisning

Da hadde allerede Galatasaray blitt redusert til ti mann. Drøyt halvtimen var spilt da tidligere Premier League-spiller Sofiane Feghouli ble lagt hardt i bakken bakfra av en motspiller. Algerieren reagerte spontant med å sette knottene i brystregionen på synderen og ble belønnet med en tidlig dusj.

Det gjorde oppgaven enda mer vrien for et Galatasaray-lag uten Martin Linnes på banen fra start. Nordmannen startet kampen på benken, men kom inn ved pause.

I annen omgang økte Trabzonspor til 2-0. Kaptein Sosa gjorde forarbeidet da venstreback Filip Novak doblet ledelsen.

Sørloth-mål

På tampen av kampen reduserte Jean Seri til 2-1 da hjemmelaget fikk straffespark, men deretter satte Sørloth inn målet som en gang for alle avgjorde oppgjøret.

Med seieren har trønderen og Trabzonspor fortsatt to poeng opp til Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir på tabelltoppen i den tyrkiske superligaen. Gulbrandsen fikk en sjelden sjanse fra start da Basaksehir slo Antalyaspor 2-0 lørdag.

Fire serieomganger gjenstår før seriemesteren er kåret i Tyrkia.

Alexander Sørloth er toppscorer i superligaen med sine 21 scoringer så langt.

(©NTB)