Fotball

Her får norske Tobias (25) superstjernen til å måpe: - Zlatan har ikke en sjanse mot meg

Se videoen der Zlatan Ibrahimovic får hakeslepp av nordmannens utrolige ferdigheter.

Zlatan Ibrahimovic ble mektig imponert av norske Tobias Brandal Busæt sine trikseferdigheter.
  • Roar Lyngøy

– Jeg snakket mye med Zlatan, og jeg er overrasket over hvor imøtekommende og hyggelig han var. Han var ydmyk på en selvsikker måte, sier Tobias Becs til Bergens Tidende.

Nordmannen er en av verdens aller fremste fotballtriksere, og han er regjerende europamester i freestyle-fotball.

Tobias Becs, eller Tobias Brandal Busæt som er hans opprinnelige navn, fikk møte den svenske fotballstjernen i Stockholm lørdag. Zlatan og Tobias har samme sponsor.

Les også

Manchester United straffes for brudd på antidopingreglene i europaligafinalen

– Zlatan en pionér

– Det åpnet seg en mulighet for å trikse litt i bakgården. Zlatan har vært skadet en stund, så han kunne ikke trikse så mye. Men det var kult å vise seg frem for ham. Zlatan var en av pionérene for oss fotballtriksere, og han var den som inspirerte meg og flere andre til å begynne med dette, forteller 25-åringen.

Tobias Becs er profesjonell fotball-freestyler og lever av dette gjennom konkurranser og diverse opptredener over hele verden. Han står oppført med både VM-titler og verdensrekord på CVen.

Lørdag fikk han altså muligheten til å gi Zlatan en liten oppvisning i fotballsjonglering. Det var svenske Aftonbladet som omtalte saken først.

Les også

RYKTEBØRSEN: - Zlatan blir værende i Europa

– Jeg var egentlig ikke så nervøs, for jeg er vant til å stå på scenen foran folk. Men når det er en så stor personlighet som Zlatan, da har du ikke lyst til å gjøre feil.

Genuint interessert

Becs forteller at Zlatan, som er uten klubb for øyeblikket etter at avtalen med Manchester United utløp, virket genuint interessert og stilte mange spørsmål.

– Han var veldig lett å prate med, og jeg fikk et veldig positivt inntrykk av ham som person, sier Tobias.

Også Zlatan viste frem noen av sine ferdigheter, men tok det rolig. Svensken har vært ute med en kneskade siden april.

Tobias Becs har hatt trikseoppdrag over stoer deler av verden. Her på Ullevaal.

– Han var veldig fornøyd med hvordan skaden hadde leget seg. Han skulle absolutt komme tilbake, og ikke gi seg før han har nådd 500 mål i karrieren. Nå var han 19 mål unna, sier Tobias Becs.

– Nivået er skyhøyt

Han tror imidlertid ikke at Zlatan hadde nådd langt i et VM i fotball-freestyle.

– For å være ærlig så hadde han nok ikke kvalifisert seg til noen konkurranse. Nivået er skyhøyt. Hvis du skal se på Zlatan som en fotballtrikser, så er han en nybegynner. Jeg hadde ikke hatt nubbesjans mot ham i fotball, men han har ikke en sjanse mot meg i freestyle, sier Tobias.

Les også

Zlatan: – Det kommer store nyheter snart

Etter seansen i Stockholm fikk han applaus fra Zlatan.

– Var det dere som skulle lære meg å spille, eller? Nei, det der var bra, sier Zlatan i videoen som du kan se lenger oppe i saken.

PS: Zlatan blir neppe opphisset av denne saken. Men før en landskamp i 2002 hisset John Carew på seg driblekongen fra Malmö. Carew hadde lite til overs for Zlatans finter, og uttalte: «Jeg vet ikke hva du skal med sånne vipper som han driver med. Jeg var også veldig sånn som 15-16-åring, men la det vekk for lenge siden. Det lønner seg å gå rett på mål.»

Hvorpå en ubeskjeden Zlatan kontret med følgende melding: «Det John Carew gjør med en fotball, gjør jeg med en appelsin.»

Les mer om

  1. Zlatan Ibrahimovic
  2. Stockholm
  3. Manchester United
  4. John Carew