Fotball

Nå må RBK-supporterne til Molde for å kjøpe billett til storkampen

Molde har stengt billettsalget på nett til Rosenborg-kampen.

KONTROLL: Denne meldingen lå på Facebook-siden til Molde FK lørdag. Dermed må RBK-supportere som vil se kampen mot Molde 24.september til Molde for å kjøpe billett.
  • Roy Tommy Bråten

Kampene mellom Molde og Rosenborg er ikke som andre kamper i Norge. Det er «alltid» noe eller noen, som får supportere, spillere, trenere og media til å fyre seg opp litt ekstra før, under og etter selve kampen.

Og nå, 20 dager før kampen på Aker Stadion, er vi i gang igjen.

  • Les også: Molde ut mot Rosenborg-fans: — Et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge

Lørdag, på Molde Fotballklubbs Facebook-side, kom beskjeden om at billettsalget til storkampen 24. september stoppes på nett.

Begrunnelsen er at det er stor pågang fra trønderpublikummet, og at Molde vil unngå for store grupperinger av bortesupportere blant hjemmepublikummet.

- Har ikke kontroll

Derfor oppfordrer Molde til at deres egne supportere kjøper billetter på utsalgssteder i Molde, eller at det sendes mail til klubben.

Kjernen-talsmann Espen Viken synes det vitner om en klubb som ikke har kontroll.

— Det er ikke akkurat noen cupfinale, og jeg tenker at det her må Molde få ordnet opp i snarest slik at folk kommer seg på kamp. Det minner meg om en småklubb som ikke har rom for å ta imot folk, sier Viken.

- Hvorfor gjør Molde dette, tror du?

— Jeg velger å tro det er fordi klubben ikke har kontroll, at Molde ikke helt vet hvordan det skal løses. Det er egentlig veldig rart med tanke på at det har vært noen store kamper der før. Molde må rydde opp i det her så alle får sett kamp. Jeg går ut fra at også Molde vil ha full stadion for en gangs skyld, sier Viken.

Kjernen-talsmann Espen Viken.

Hylles av Molde

Markedsansvarlig i Molde, Per Lianes, sier stengingen skyldes nettopp det Viken sier.

— For at vi skal ha kontroll må vi stenge salget en liten stund. Vi må se på hvordan vi løser det med hjemme, - og bortesupportere. Vi har solgt ut bortefeltet, 800 billetter som tilfredsstiller kravet, og det er vi veldig glade for. Det er fantastisk at så mange trøndere vil komme for å se kampen. Her har andre lags supportere noe å lære, sier Lianes.

Ville ikke skjedd på Lerkendal

- Så dere stenger salget fordi Molde-supporterne skal få kjøpe billetter?

— Det er klart at våre egne supportere må kjenne sin besøkelsestid, og sørge for at stadion fylles opp. Men det vil bli åpnet for billettkjøp på nett igjen så snart vi har full oversikt og kontroll. Det er viktig at alle som går på kampen skal føle seg trygge, sier han.

Viken mener dette aldri ville skjedd på Lerkendal.

— Blir det fullt på bortetribunen åpnes nabofeltet. De aller, aller fleste normale folk, trøndere som moldensere, klarer å omgås på kamp. Nei, det her blir bare for dumt, Molde, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23155347202750
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125648291941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312382926339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Molde FK