Fotball

600 Zenit-fans til Lerkendal: – Russisk politi har kontroll på hvem som kommer

Sist Zenit spilte på Lerkendal ble det kastet bluss mot spillerne og flere russiske supportere ble arrestert. Nå lover «fotballpoliti» Håkon Jørgensen at det blir roligere.

VENTER ROLIG KVELD: Divisjonsleder i politiet, Håkon Jørgensen, har jobbet med fotballsupportere i 15 år. Han er rolig med tanke på Zenit-innrykket til Trondheim onsdag. Her med hunden Kita. Til venstre ser vi trykket fra Zenit-fansen som besøkte Lerkendal i 2006. Foto: TERJE SVAAN/Christer Johnsen

Divisjonssjefen i politiet har reist Europa rundt med RBK de siste 15 årene. Han var også med til Russland, nettopp for å kartlegge hva slags Zenit-supportere som kommer til Trondheim.

– Det er solgt om lag 630 billetter til russiske fans. Vi har ekstra beredskap, som vi har rundt alle større arrangementer, og fryktet nok litt hva som kunne komme da RBK trakk Zenit opp av hatten. De har jo rykte på seg for ikke å være «mors beste barn». Men etter å ha vært i Russland sammen med en annen fotballkollega, hvor vi fikk veldig god dialog med russisk politi, er denne frykten ubegrunnet.

Les hele saken med abonnement