Fotball

Liverpool-spiss overtidshelt da han sendte Egypt til første VM på 18 år

Mohamed Salah fikk sjansen til å sende landet sitt til VM da Egypt fikk straffe på overtid. Den tok han. Fire minutter på overtid.

Mohammed Salah scoret målene for Egypt.
  • Marius Dahl

Det ble klart etter at Ghana – som siden debutåret i 2006 har vært med som et friskt pust tre ganger – spilte uavgjort 0–0 mot Uganda i går mens Egypt slo Kongo 2–1 søndag.

Det sender egypterne til første VM-sluttspill siden de kvalifiserte seg til Italia-VM i 1990.

86.000 tilskuere

Salah ga Egypt ledelsen etter 63 minutter og fikk gult kort i den enorme målfeiringen. Foran 86.000 tilskuere på Borg El Arab Stadium i Alexandria trengte hjemmelaget tre poeng for å starte VM-feiringen en runde før slutt.

Tre minutter før slutt stoppet Arnold Bouka Moutou den effektivt da han utlignet til 1–1, men så fikk altså Egypt straffe fire minutter på overtid.

Ingen Kwarasey

Salah mot Barel Morial Mouko. Den duellen vant Liverpools nyervervelse med fire mål på sju kamper siden hans overgang fra Roma i sommer. Han sendte keeper ned til venstre, banket ballen i motsatt hjørne og skapte dermed kaos-scener i Egypt, der både innbyttere, fotografer og tilskuere stormet banen i målfeiringene.

Dermed er Egypt klar for sitt tredje VM-sluttspill, mens Ghana og Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey må følge sluttspillet hjemmefra. Nordmannen sto en hel kamp for ghaneserne i forrige VM i Brasil, men har uansett ikke spilt på landslaget siden 2016.

Fra før er Nigeria klar for VM fra det afrikanske kontinentet, som også har tre øvrige plasser. Senegal og Tunisia er nesten klare, mens Elfenbenskysten møter Marokko hjemme i en gruppefinale i den siste gruppa.

Les også

Dommerens beslutning fikk Kjetil Rekdal til å fyre løs: – Det er helt latterlig

Les mer om

  1. Egypt