Fotball

Liverpool vil kjøpe forsvarsspiller: Nå er de rapportert inn til Premier League

Southampton skal være rasende, ifølge britiske medier.

ETTERTRAKTET: Virgil van Dijk er ønsket av Liverpool. Southampton reagerer sterkt på fremgangsmåten.
  • Roar Lyngøy

Ifølge en rekke britiske medier står Southampton-stopperen Virgil van Dijk øverst på Liverpool-manager Jürgen Klopps ønskeliste.

Avisene skriver at den ettertraktede 25-åringen selv har bestemt seg for å gå til Liverpool. Overgangssummen det spekuleres i er 60 millioner pund – drøyt 650 millioner kroner.

Den summen vil i så fall være verdensrekord for en forsvarsspiller. Nederlandske van Dijk har tidligere spilt for Groningen og Celtic.

Nå skriver Southern Daily Echo at Southampton er rasende over spekulasjonene I media, og at klubben har bedt Premier League om å etterforske det de mener er ulovlig fremgangsmåte overfor Virgil van Dijk.

Les også

Tidligere RBK-keeper klar for Vålerenga

– 2 millioner i ukelønn

Ifølge Southern Daily Echo hadde Southampton-sjefene et møte tirsdag morgen der van Dijk-spekulasjonene var tema. Southampton reagerer på at mediene kom ut med historien samtidig, og at en av årsakene som oppgis til overgangen er Jürgen Klopps innsats for å overbevise midtstopperen.

Også Chelsea og Manchester City skal være interessert i spilleren, men ifølge medierapportene i England ønsker van Dijk seg til Anfield. Liverpool skal være villig til å matche Manchester Citys lønnstilbud til van Dijk på over 2 millioner kroner i uken.

Southampton sier at klubben ikke har fått noen formell henvendelse fra Liverpool. Van Dijk har fem år igjen av kontrakten sin med Southampton.

Arsenal bekrefter overgang

Mens van Dijk foreløpig er på ryktestadiet var det en overgang som ble offisielt bekreftet tirsdag.

24 år gamle Sead Kolasinac forlater Schalke til fordel for Arsenal og Premier League. Arsenal bekrefter selv overgangen på sine nettsider.

Kolasinac har spilt for Schalke i hele sin profesjonelle karriere og står med 117 kamper for klubben. Forsvarsspilleren har vært involvert i åtte scoringer i Bundesliga denne sesongen. Det gjorde ham til en av de mest målfarlige forsvarsspillerne i den tyske ligaen.

Kolasinac representerte Tyskland på aldersbestemt nivå, men er nå del av landslaget til Bosnia-Hercegovina.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Jürgen Klopp
  2. Premier League
  3. Liverpool FC
  4. Southampton FC