Hoftun om stopperkampen: - Er to spillere jevngode, kan kontrakt spille inn

Stefan Strandberg forventer å være i elleveren om han leverer i vinter, selv om kontrakten snart går ut i sommer.

Stefan Strandbergs kontrakt med Rosenborg går ut i sommer. Partene har foreløpig ikke forhandlet om forlengelse.
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Han ble satt på benken i fjor høst til fordel for Holmar Örn Eyjolfsson, Stefan Strandberg.

Og mens RBK jobber intenst med å få forlenget avtalen med islendingen, er Strandbergs tid i klubben snart over. Enten i dette overgangsvinduet – eller til sommeren.

— Vi regner med at han blir her til sommeren. Det har ikke vært noen konkrete henvendelser på ham så langt i vinduet, sa Erik Hoftun til adressa.no før avreise Gran Canaria i forrige uke.

- Har dere i det hele tatt diskutert noen forlengelse av kontrakten?

— Signalene over tid har vært såpass sterke, at vi på en måte har konkludert med at han ikke er her etter sommeren.

- Hva har det å si for Strandberg med tanke på spilletid – om han blir til i sommer?

— Alle spillere som er i klubben, er i klubben – om du skjønner. Vi skiller ikke på det. Men er det veldig «close race» mellom to spillere i kampen om samme plass, kan kontraktslengde og hva spilleren ønsker seg i fremtiden telle noe, svarer Hoftun.

Les også

Norsk Brøndby-spiller ukjent med RBK-interesse

— De beste bør få spille

Strandberg selv sier han forventer å bli vurdert på lik linje med alle andre, uavhengig av kontraktslengde:

— Akkurat nå tenker jeg mest på at det er gøy å se lagkompisene igjen etter ferien. Hva som skjer, vet jeg ikke, sier han - og legger til:

— Om jeg gjør det bra i treningskampene, regner jeg med å få spille, selv om jeg kun har et halvt år igjen av kontrakten. Såpass fair er de trenerne her.

- Hva tenker du om at Eyjolfsson ble foretrukket i fjor høst?

Holmar Örn Eyjolfsson imponerte i høst.

— Det synes jeg var naturlig. Han fortjente å få vise seg fram, og vi hadde kontroll på e-cupplassen uansett. Men nå er det nytt år, nye muligheter. Vi har fire midtstoppere, og de som leverer best bør få spille, svarer Strandberg. - Er det helt utelukket for deg å forlenge med RBK?

— Nå har jeg hatt ferie, og vi har ikke diskutert det. Jeg har en drøm om å prøve meg utenlands, som mange andre. Men det er ikke slik at jeg lukker døra for RBK. Verken nå eller i fremtiden, svarer Strandberg, som selv anser sjansene for at han blir til sommeren å være 50/50. — Jeg har ikke agent, men det har vært en del interesse fra andre klubber. Så får vi se. Hvis en bra klubb kommer på banen, og RBK blir enige med dem, er det fint. Hvis ikke, er jeg superfornøyd med å være her, sier midtstopperen.

- Et godt inntrykk

Det er altså ikke kontakt mellom Strandberg og klubben hva gjelder forlengelse. Det er det imidlertid med Eyjolfsson, som også har kontrakt til sommeren.

— Han har gjort et godt inntrykk på oss, og vi er i dialog med ham om ny kontrakt. Vi håper det løser seg, sier Hoftun.

Dersom det ikke skulle ordne seg har det vært spekulert i at RBK kan tenke seg å hente hjem Fredrik Semb Berge, som er i kulden i Brøndby. Thomas Rogne, tidligere Stabæk, sitter iskald i Wigan i Championship. Også han kan være et alternativ dersom islendingen takker nei til RBK.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering