Sanchez holdt på å tabbe seg ut i hjemmedebuten, men kunne smile til slutt

Alexis Sanchez var ikke i tvil om at han skulle ta straffesparket i sin Old Trafford-debut.

Så glad blir du når du scorer i hjemmedebuten på Old Trafford. Alexis Sanchez misset fra straffemerket, men satte selv inn returen.
  • Roar Lyngøy

MANCHESTER UNITED – HUDDERSFIELD 2–0

– Vi måtte være tålmodige og bryte ned Huddersfields «berlinmur». Til slutt hadde vi full kontroll, også på 1-0. Det var fint for Sánchez å få en scoring, sier United-manager Jose Mourinho.

Serietoer Manchester United ville desperat tilbake på vinnersporet etter det skuffende 0–2-tapet mot Tottenham i midtuken.

Som ventet la Huddersfield seg lavt, mens United eide ballen suverent mest hjemme på Old Trafford.

United slet imidlertid med å skape de mange store sjansene, men noen var det. Først etter åtte minutter da Jesse Lingard gikk fra midten av banen og tråklet seg igjennom, uten å få ballen mellom stengene.

Les også

Her bommer Manchester City-stjernen på åpent mål fra tre meter

Hjemmedebutant Alexis Sanchez hadde dessuten et susende langskudd som ble avverget av Huddersfield-keeper Jonas Lössl.

– Dette er stygt!

Det store samtaleemnet etter den første omgangen var om United ble snytt for straffe. Etter 19 minutter dundret hjemmelagets Scott McTominay i bakken etter en voldsom inngripen fra Terence Kongolo inne i feltet.

– Dette er stygt! Det burde vært straffespark samt rødt kort til Huddersfield-spilleren, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Les også

Roy Hodgson om Sørloth: – Jeg håper han blir en legende

Fra usynlig til helt

Manager Jose Mourinho hadde tydeligvis gitt en inspirerende tale i pausen, for det var et heltent hjemmelag som startet 2. omgang. Etter sjansebonanza de første minuttene var det utrolig at det ikke sto 1–0.

Men så skulle scoringen endelig komme etter 55 minutter, satt i mål av en spiller som hadde vært tilnærmet usynlig frem til da.

Juan Mata la fint inn fra venstre, og foran mål sto Romelu Lukaku og satte inn scoringen med sitt venstrebein.

Romelu Lukaku kunne juble etter å ha satt inn 1–0 til Manchester United.

Sanchez’ første

Alexis Sanchez ville svært gjerne på scoringslisten i sin hjemmedebut, og etter 67 minutter skulle det lykkes. Sanchez gikk i bakken like innenfor 16-meteren, og han gikk selv frem for å ta straffesparket.

Han satte ballen til høyre for keeper. Det lyktes ikke på første forsøk, men Sanchez satte selv inn keeperreturen og kunne endelig slippe løs smilet.

Seieren var komfortabel for Manchester United, som dermed kortet ned avstanden til serieleder Manchester City som kun klarte 1–1 mot Burnley tidligere lørdag.

City topper Premier League med 69 poeng, mens United har 56.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk