Fotball

Forlot banen etter grove rasismerop. Nå straffes han av forbundet.

Fikk rødt kort etter å ha reagert på rasistiske tilrop fra tribunen.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

I helgens kamp mellom Pescara og Cagliari reagerte den ghanesiske spilleren Sulley Muntari kraftig på rasistiske tilrop og apelyder fra publikum gjennom hele kampen. Til slutt ble han utvist av dommeren for reaksjonene, og i går ble det kjent at det italienske fotballforbundet ikke opphever karantenen for det røde kortet.

Se video øverst i saken.

Les også

Serie A-profil forlot banen i protest mot apelyder. Så ble han utvist

Fotballforbundet mente at dommerens reaksjon var helt korrekt, og dermed må Muntari stå over kampen mot Crotone neste helg. Klubben til supporterne som kom med de rasistiske tilropene blir heller ikke straffet etter at de hevder at de ikke hørte noe til ropene.

Ifølge forbundet var det snakk om så få fans at Cagliari ikke skal straffes. De mente at det var snakk om ti personer.

Sulley Muntari ble utvist.

Forsøkte å prate med publikum

Først forsøkte Muntari å diskutere med publikum som kom med ropene. Ghaneseren reagerte kraftig på at dommeren ikke ville gjøre noe med ropene og kranglet med han ute på banen. Dermed trakk dommer Daniele Minelli opp det gule kortet.

Les også

  1. Balotelli ut mot supportere: - Er det normalt å lage apelyder hele kampen?

  2. Rasismen herjer ungarsk fotball: Norske Liban ble møtt med apelyder fra tribunen

Da forlot Muntari banen i protest. Det ga ham et nytt gult kort, og dermed utvisning.

– Publikum gjorde feil, og dommeren burde håndtert det annerledes. Om dommere begynner å stoppe kampene når slike ting skjer, er jeg sikker på at det forsvinner, sa Muntari søndag.

– Så det var barn i gruppen

Han sier at ropene startet allerede fra starten av kampen.

– I første omgang så jeg at det var barn i gruppen. Jeg henvendte meg til foreldrene og ga dem trøya mi for å sette et eksempel, fortalte Muntari etter kampen.

– Det fortsatte likevel med andre tilskuere. Jeg prøvde å snakke med dem, men dommeren sa at jeg måtte droppe det. Da ble jeg sint. sier Pescara-spilleren.

Les mer om

  1. Serie A