Fotball

Herjer i Spania tre uker før kampen mot Rosenborg: – Ganske mye bedre enn RBK

Slik vurderer ekspert styrkeforholdet mellom Rosenborg og Real Sociedad.

Xabi Prieto og Carlos Vela - her fra 2013.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

I fredagens Europa League-trekning endte Rosenborg i gruppe med Zenit St. Petersburg, Vardar og Real Sociedad.

Sistnevnte lag viste fryktinngytende form i La Liga fredag kveld, da de feide Villarreal av banen med 3–0.

Hjemmelaget avgjorde kampen siste halvdel av andre omgang, gjennom scoringer av Willian José, Juanmi og Xabi Prieto, som spilte sin 500. kamp for San Sebástian-klubben fredag.

Les også

Rosenborg-sjefen: - Vi skal feie for egen dør og finne de hullene og manglene vi har

– Strålende sesongstart

Det er ikke akkurat smågutter Real Sociedad beseiret fredag. Villarreal kjemper «alltid» i toppen i La Liga, og ble nummer fem forrige sesong.

Nå står de imidlertid med 0 poeng på to kamper - mens Real Sociedad topper La Liga med full pott og seks poeng. I første serierunde ble Celta Vigo - også det et svært godt lag - beseiret.

– Det har vært en strålende sesongstart, sier Viasat-ekspert Petter Veland, Norges kanskje fremste ekspert på spansk fotball.

– Ting ser veldig bra ut. De har nøyaktig de samme spillerne, i tillegg til Adnan Januzaj. Man vet ikke hva man får fra ham, men han har et veldig stort potensial, sier Veland om den tidligere Manchester United-spilleren.

Les også

Rosenborg trakk Hellands marerittmotstander: – Jeg håpet å unngå dem

– Ganske mye bedre enn RBK

Rosenborgs første kamp i Europa League-gruppespillet kommer mot nettopp Real Sociedad. Den kampen spilles 14. september i San Sebástian - om tre uker.

– Hva tenker du om styrkeforholdet?

– Den er solid i favør Real Sociedad. Det er ikke til forkleinelse for Rosenborg. Lag som er fast inventar på øvre halvdel i La Liga er bunnsolide, det tror jeg snart nordmenn flest har forstått. Vi er forbi det stadiet hvor folk tenker at det kun er 2–3 gode lag i Spania, og en gjeng med bedriftslag bak, sier Veland.

Han mener dermed Real Sociedad er favoritter mot Rosenborg. Han utelukker imidlertid ikke at Kåre Ingebrigtsens menn kan by på problemer, fremfor alt i oppgjøret på Lerkendal 23. november.

– I utgangspunktet er de ganske mye bedre enn Rosenborg, men ingenting er umulig, sier Veland.

Les også

Rosenborg starter med bortekamp i Baskerland

Les mer om

  1. Real Sociedad
  2. Rosenborg BK
  3. Europa League
  4. La Liga