Amazon best da det gjaldt

Grimstad-laget spiller i Toppserien også i 2014.

GRØNN JUBEL: Amazon Grimstad holdt plassen i Toppserien med 2-0-seier over Sarpsborg 08 i den siste kvalifiseringskampen. Her jubler jentene etter det første målet i kampen, scoret av Silje Blakstad (bakerst).

SARPSBORG 08 – AMAZON 0-2 (2-3 SAMMENLAGT)

— Jeg er så utrolig stolt av det jentene viste, både i dag og hele perioden min som hovedtrener, sier midlertidig Amazon-trener Jahn Robert Holmgren til Fædrelandsvennen etter 2-0-seieren over Sarpsborg 08. Dermed beholdt Grimstad-laget plassen i Toppserien.

— Det var så nervepirrende, men nå er jeg utrolig lettet. Jeg har nesten ikke ord, sier innbytter Sandra Preus.

Silje Blakstad og Shannon Smyth scoret de to viktige målene som gjorde at Holmgren og resten av Amazon kunne slippe jubelen løs.

Innlegg gikk i mål

Kaptein Gro Ingvardsen sa på forhånd at laget skulle gå ut i hundre og få et tidlig mål. Hun fikk rett i det første. For, i likhet med den første kampen, var det grønntrøyene fra Grimstad som var det beste laget. De skapte en drøss med sjanser, men sløste med mulighetene.

Etter flere muligheter, kunne Amazon juble etter halvtimen passert. Silje Blakstad la ballen inn i feltet. Ballen hadde retning nettet, og gikk over keeperen og inn i lengste hjørne.

— Det var marginer vi ikke har hatt tidligere i sesongen. Det var veldig viktig å få det målet før pause, sier Amazon-treneren.

Frispark avgjorde

Gjestene fortsatte trykket etter hvilen, og rullet opp angrep på angrep. På fredagens trening terpet Grimstad-laget på dødballer. Det viste seg å bli en viktig erfaring.

Midtveis i 2. omgang fikk Shannon Smyth frispark, ved krysset av 16-meteren. Hun la ballen inn mot lengste stolpe, og i likhet med det første målet, seilet ballen over Sarpsborgs keeper og inn i nettmaskene.

— Da gikk vi helt bananas. Da vi scoret det andre målet, visste jeg at vi kom til å klare det, sier Holmgren.

Og det gjorde de. Sarpsborg fikk til et lite trykk mot slutten av kampen, men de klarte ikke å få ballen inn bak Karoline Sævareid.

Dermed vant gjestene fra Grimstad 2-0 og 3-2 sammenlagt – og holdt seg i Toppserien.