Fotball

Intetanende Bille overrasket av journalist om uttaket

— Det kommer som en stor overraskelse for meg.

PÅ LANDSLAGET: Nicki Bille Nielsen er i Danmarks tropp.
  • Christian Skare Stendal

At Mike Jensen skulle bli tatt ut i Danmarks landslagstropp i dag kom kanskje ikke som en stor bombe. At Morten Olsen også leste opp Nicki Bille Nielsens navn blant de 22 som skal møte Polen i treningskamp 14. august var derimot mer overraskende.

Også for Rosenborg-spissen selv, som fikk nyheten av en journalist i Danmarks Radio.

— Det visste jeg ikke

— Det visste jeg ikke. Det kommer som en stor overraskelse på meg. Min lillesøster ringte like før du ringte og jeg har fått enda en telefon, så jeg tenkte at det kanskje kunne være noe på gang, sier Nicki Bille Nielsen til DR Sporten.

  • Hør lydopptak fra intervjuet her.

For han visste at det skulle være landslagsuttak tirsdag.

— Jeg får helt sommerfugler i magen, og blir rørt nå. Det må jeg innrømme. Dette har jeg strebet etter i mange år, sier han.

Sju mål

Bille Nielsen har scoret sju seriemål for Rosenborg så langt i sesongen, og ligger på andreplass på toppscorerlisten. Nå venter Strømsgodset i Drammen søndag, før han får sin første tur med det danske A-landslaget og møte sjef Morten Olsen for første gang.

— Det har jeg aldri hatt muligheten til tidligere, dessverre. Det blir utrolig flott å kunne møte ham ansikt til ansikt og vise at jeg har blitt en voksen mann, sier Bille Nielsen.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Danmarks herrelandslag fotball
  3. Rosenborg BK