Lionel Messi har scoret 53 mål denne sesongen. Endelig vant han et trofé.

Det har vært en nesten-sesong for Barcelona og Lionel Messi. Lørdag kveld kunne katalanerne endelig juble.

ÅPNET BALLET: Lionel Messi avsluttet nok en strålende sesong for hans del med å vinne Copa Del Rey.
  • Roar Lyngøy

BARCELONA - ALAVES 3–1

Alaves ble slått 3–1 i den spanske cupfinalen, Copa Del Rey, og dermed vant Barcelona sitt første og eneste trofé denne sesongen. Mye takket være Lionel Messi, som har hatt nok en strålende sesong:

  • I den spanske serien, La Liga, scoret Messi 37 mål på 34 kamper. Der ble det seriesølv bak Real Madrid.
  • I Champions League endte Messi på 11 mål på 9 kamper. Der røk Barcelona ut i kvartfinalen.
  • I Copa Del Rey scoret Messi 5 mål på 7 kamper.
  • TOTALT: 53 mål på 50 kamper.

Slet med å åpne opp

Barcelona var selvsagt store favoritter mot et Alaves som aldri tidligere hadde nådd finalen i Copa Del Rey.

Les også

Arsenal rystet Chelsea i ellevill finale: – Et eventyr av en fotballkamp

Men Barcelona slet veldig med å bryte ned et defensivt Alaves i den første omgangen. De skapte omtrent ingenting, og i stedet var det Alaves som var svært nær å ta ledelsen etter 27 minutter. Ibai Gomez utnyttet en forsvarstabbe av Gerard Pique, og avslutningen fra Gomez gikk i stolpen før ballen rullet langs streken.

I stedet var det Barcelona som tok ledelsen etter 30 minutter, og hvem andre var det enn Lionel Messi. Den lille argentineren fikk ballen fra Neymar, og fra rundt 16 meter satte han den elegant til høyre for keeper.

Men kun tre minutter senere sto det 1–1. Alaves fikk frispark fra 20 meter ute på kanten. I stedet for å slå inn i feltet, banket Theo Hernandez ballen opp i motsatt hjørne. En perle av et frispark som keeper Jasper Cillessen ikke rakk opp på.

Les også

Odd heldige som fikk uavgjort mot Sandefjord: - Ser ut som et lilleputtlag

To kjappe før pause

Like før pause tok Barcelona ledelsen på ny, denne gang ved Neymar etter innlegg fra André Gomes. Og oppgaven ble nærmest umulig for Alaves da Paco Alcacer ordnet 3–1 på overtid i 1. omgang etter et strålende gjennomspill fra Messi.

Barcelona hadde stort sett kontroll de siste 45 minuttene. De trillet ball og koste seg. Så var egentlig spørsmålet hvor mye de gadd, for de hadde strengt tatt gjort jobben før pause. Det ble mye gå-fotball og ingen flere scoringer.

Den spanske cupfinalen markerte et endelig farvel med Madrid-stadionet Vicente Calderon. Atletico Madrid skifter stadion fra neste sesong.

AVSLUTTET MED STIL: Luis Enrique fikk en verdig avskjed som Barcelona-trener, selv om sesongen totalt sett har vært en skuffelse uten seier i verken La Liga eller Champions League.

Kampen var også et farvel med Luis Enrique, som nå gir seg som Barcelona-trener. Ernesto Valverde er et hett navn til å ta over.