Fotball

Liverpool oppkaller tribune etter klubblegende

– Hans navn er synonymt med klubben vår, med vår hjemmebane og byen Liverpool, sier klubbens eier.

Kenny Dalglish har vært både spiller og trener i Liverpool. Av klubbens supportere har han fått kallenavnet «King Kenny».

Anfields Centenary-tribune skal døpes om til Kenny Dalglish-tribunen for å hedre klubbens tidligere spiller og manager.

Det opplyste FC Liverpool onsdag. Kenny Dalglish (66) vant åtte seriemesterskap, tre europacuptitler, to FA-cuptitler og fem ligacuptrofeer gjennom sin 13 år lange karrière som spiller, og to perioder som manager.

The Kenny Dalglish Stand vil bli offisielt åpnet under en seremoni senere i år.

Les også

Da Liverpools scoring ble vist, begynte TV 2-profilen bare å le

Kenny Dalglish (t.v.) og Ian Rush. Begge to klubblegender. Førstnevnte regnes av mange som den største gjennom historien.

– Det er ingen mangel på virkelige store personer som lett kunne fått sitt navn på en tribune på Anfield, sa klubbeier John W. Henry i en pressemelding.

– Men i Kenny Dalglish har vi en person med så stor betydning at det virker nødvendig å anerkjenne det på denne måten. Hans navn er synonymt med klubben vår, med vår hjemmebane og byen Liverpool. Nå vil det også være godt synlig, fortsatte Henry.

Ved siden av sin rolle på Liverpool-laget i storhetstiden på 1970- og 80-tallet har også Dalglish mottatt anerkjennelse for sin støtte til familiene etter de 96 Liverpool-tilhengerne som omkom i Hillsborough-katastrofen i 1989.

Anfield har to innganger oppkalt etter tidligere managere: (Bill) Shankly Gates og (Bob) Paisley Gates, men ingen av tribunedelene er tidligere oppkalt etter en person.

Centenary-tribunen ligger rett overfor Anfields hovedtribune Main Stand, som ble gjenåpnet i fjor etter at den ble utvidet med 8500 seter.

(©NTB)

Les mer om

  1. Liverpool FC