Fotball

Sandviken utklasset i cupfinalen

Landslagsstjernene til LSK herjet med bergenserne.

DEN STORE SPILLEREN: Guro Reiten var vanskelig å håndtere for Sandviken. Landslagsstjernen scoret to og la opp til ett mål. VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

 • Magnus Wikan

LSK KVINNER - SANDVIKEN 4–0

TELENOR ARENA: For første gang på 23 år dro stolte Sandviken-spillere og -supportere til Oslo med en helt realistisk drøm om få løfte kongepokalen. Det eneste de måtte gjøre for å realisere den, var å vinne en fotballkamp. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

For i cupfinalen var motstanden fra LSK Kvinner formidabel. Og landets suverent beste fotballag i 2018, brukte ikke lang tid på å knuse de tilreisende bergensernes drøm.

To kjappe mål fra Guro Reiten sørget for at det sto 2–0 allerede etter elleve minutter. Derfra og inn kontrollerte LSK kampen, og vant til slutt 4–0.

Marerittstart

En hadde ikke trengt å ha analysert LSK Kvinner opp, ned og i mente for å vite hvem som måtte passes på. Landslagsspiller Guro Reiten har vært ligaens desidert beste spiller denne sesongen, og hun brukte ikke lang tid på å markere seg i cupfinalen heller.

VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Allerede i det åttende minuttet løp landslagsvenninne Emilie Haavi fra hele Sandviken-forsvaret og skjøt i stolpen. På returen sto Reiten og satte inn 1–0 til favorittene fra LSK.

Og bare tre minutter senere smalt det fra banens store spiller igjen. Sandviken hadde flyttet opp alt på en dødball, noe som ga store rom for Reiten da LSK vant ballen. Hun dro med seg ballen fra midtbanen, stormet fra forsvaret, rundet keeper og la på til 2–0.

Bedre etter pause

Sandviken-trener Alexander Straus satte inn stopperveteranen June Hammersland i pausen, og la om formasjonen i et håp om stå bedre imot etter hvilen.

Og med tre stoppere klarte Sandviken å ta brodden av LSK-angrepet ganske lenge. Noen gode skuddforsøk fra Kennya Cordner ga dem et håp om at det var mulig å komme tilbake - men det var det ikke.

Emilie Haavi scoret LSKs tredje mål etter et innøvd cornertrekk, mens Sophie Roman Haug satt det fjerde med syv minutter igjen. All tvil var feid til side.

Sandviken tapte 0–4.

Vi fulgte kampen direkte her:

Les mer om

 1. IL Sandviken
 2. LSK kvinner
 3. Fotball-NM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  LSK-damene er både cup- og seriemestere: – Nå blir det feiring og fest

 2. FOTBALL

  Tok imot sølvet med et smil, men: – Jeg er så skuffet

 3. FOTBALL

  Sandviken-treneren tror gapet til LSK kan tettes tross en hard leksjon søndag

 4. FOTBALL

  Reiten skulle til å legge seg ned i smerter. I stedet brøt hun en ny barriere.

 5. FOTBALL

  Nærmer seg verdensrekord etter mål mot Norge

 6. FOTBALL

  Klepp sikret sølvmedalje etter sensasjonell seier