Fotball

Markerte jubileum for tidlig: - Jeg kan levere tilbake drakten

Morten Moldskred (35) har én sjanse igjen til å bli første "søring" med 200 TIL-kamper — og matche antallet på jubileumsdrakten han allerede har fått.

JUBILERER: Men Morten Moldskred var én kamp for tidlig ute.
 • Lars Eidissen

Før TILs siste hjemmekamp for sesongen fikk sunnmøringen en trøye med "200" på ryggen, for å markere en svært spesielt begivenhet.

— Morten blir den eneste utenfor Nord-Norge sammen med finske Miika Koppinen som når 200 kamper for TIL, forteller mediekonsulent i TIL, Nils-Jarle Sætre.

— Det er veldig spesielt sånn sett, og forteller om hvor vanskelig det er, legger Sætre til.

Les også

 1. Reiser hjem til Kroatia 

 2. Tilskuersvikt kan føre til kutt i TIL

 3. Kjempet seg gjennom sykdom og skader for å berge sitt elskede TIL

Tellefeil

Problemet foreløpig er at Moldskred står oppført med 199 kamper på statistikken til TIL.no. Mot Bodø/Glimt kom veteranen aldri på banen.

— Jeg er veldig usikker, men ut fra hva som står der, så er det 199, sier Per Salomonsen, en av TIL-historikerne bak den grundige statistikken på klubbens hjemmeside.

Klubben selv og etterhvert iTromso.no oppga at Moldskred passerte 200 kamper da han kom inn i sist bortekamp mot Odd. Det skal da ha vært oppført 199 kamper allerede før kampen mot Odd, som nå telles med på oversikten som fremdeles sier 199. Ingen kan forklare mysteriumet, men iTromsø har sjekket med VGs eliteserie-statistikk, Altomfotball og UEFA.com og fått følgende tall:

 • 130 eliteseriekamper (VGs eliteserieguide)
 • 28 1.-divisjonskamper i 2014 (Altomfotball)
 • 22 europacupkamper (UEFA.com)
 • 19 cupkamper (Altomfotball)

Altså 199. ## - Kan levere tilbake

Morten Moldskred selv har følgende kommentar til at kampjubileumet trolig ikke er i boks.

— Da har jeg 199 og da ble det med 199 kamper, sier 35-åringen - tydelig med liten tro på spilletid i siste kamp mot Haugesund.

Han er skuffet over at det ikke ble en ny kamp - og et siste farvel med Alfheim-publikum mot Bodø/Glimt sist søndag.

— Det hadde selvfølgelig vært artig å få de siste par minuttene til å si ordentlig hadet, men det ble jo ikke slik, konstaterer TIL-veteranen.

Det var TILs sportssjef Svein-Morten Johansen som stod for overrekkelsen av 200-drakten sist søndag. I forkant prøvde han å dobbeltsjekke antall kamper, uten å få definitive svar.

— Vi hadde veldig lyst til å markere Mortens og hans sterke bidrag til klubben i anledning siste hjemmekamp, kommenterer Johansen.

- Beklagelig

TIL-trener Bård Flovik beklager situasjonen.

— Har vi bommet på en kamp må vi si det er leit og dumt. Har han 199 så har han én sjanse til å få 200, konstaterer TILs hovedtrener.

Uten at han vil love vekk spilletid til Moldskred i Haugesund.

— Jeg har ikke lyst til å gå inn på laguttak nå. Jeg registerer det som har skjedd, og synes det er beklagelig hvis han blir stående på 199, sier Flovik - som har varslet at TIL vil gå inn i den tabellmessig betydningsløse kampen med en sterk ambisjon om å vinne.

Pål Vestly Heigre, Hans Norbye, Marin Orsulic og Marcus Hansson er definitivt uaktuelle for årets siste hjemmekamp. I går trente heller ikke Zdenek Ondrasek, men Flovik anser det som mulig at tsjekkeren spiller på banen mot Haugesund.

Hvis ikke blir Runar Espejord enslig spiss på Sør-Vestlandet, mens Thomas Kind Bendiksen kan komme inn på midtbanen.

— Det er en aktuell løsning, bekrefter Flovik.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Morten Moldskred
 3. Tromsø IL