Fotball

– Han lengter etter å forlate Chelsea

Gianluca Vialli mener Chelsea-sjefen er lei av manglende innflytelse på klubbens innkjøpspolitikk.

Chelsea har tapt fem av de siste syv kampene. Mye tyder på at manager Antonio Conte er ferdig etter sesongen.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Flere ganger denne sesongen har det vært spekulert i om Chelsea-manager Antonio Conte kan være på vei bort fra London. Nå bidrar tidligere Chelsea-manager, og Contes venn, Gianluca Vialli til ytterlige rykter om at Chelsea må ut på trenerjakt etter sesongen.

– Conte lengter etter å forlate Chelsea. Han takler ikke at de kjøper og selger spillere uten å snakke med han. Sannheten er at Chelsea vil ha en trener som er mer en klubbmann, sa Vialli i Sky Sport Italias studio under 3–1-tapet mot Tottenham søndag.

Les også

Engelsk storavis hevder at Chelsea-manageren er ønsket i Paris

Frustrert

Conte skal ha vært frustrert over hans manglende kontroll over hvilke nye spillere som kommer inn dørene hos klubben. Han ønsket å signere Romelu Lukaku fra Everton, men han havnet i Manchester United.

Klubben mente at Leonardo Bonucci og Fernando Llorente var for gamle, og at Alexis Sánchez og Virgil van Dijk var for dyre for klubbens strategi om å kjøpe billige talenter med potensial og videresalgsverdi, skriver ESPN.

Les også

Contes marerittår fortsetter: – Han er ikke Chelsea-manager neste sesong

I sommer solgte også klubben Nemanja Matic – etter sigende mot Contes vilje.

Italia eller PSG?

Vialli mener Conte ikke vil ha problemer med å finne en ny klubb å trene om det skjærer seg med hans nåværende arbeidsgiver. Både Italias landslag og Paris Saint-Germain skal ha øynene åpne for italieneren.

– Uansett vil han finne en klubb hvor han kan vinne noe viktig igjen. Det vil være en kø for å signere ham, sier Vialli på Sky Sport.

Resultatene tyder heller ikke på at Conte er Chelsea-sjef neste sesong. Sju runder før slutt ligger klubben på femteplass, noe som ikke gir Champions League-spill neste år. Det er åtte poeng opp til Tottenham på fjerdeplassen. De siste sju kampene har gitt fem tap og to seire.

Les mer om

  1. Chelsea FC
  2. Alexis Sánchez
  3. Romelu Lukaku
  4. Manchester United