– Han lengter etter å forlate Chelsea

Gianluca Vialli mener Chelsea-sjefen er lei av manglende innflytelse på klubbens innkjøpspolitikk.

Chelsea har tapt fem av de siste syv kampene. Mye tyder på at manager Antonio Conte er ferdig etter sesongen.
  • Øystein Jorem

Flere ganger denne sesongen har det vært spekulert i om Chelsea-manager Antonio Conte kan være på vei bort fra London. Nå bidrar tidligere Chelsea-manager, og Contes venn, Gianluca Vialli til ytterlige rykter om at Chelsea må ut på trenerjakt etter sesongen.

– Conte lengter etter å forlate Chelsea. Han takler ikke at de kjøper og selger spillere uten å snakke med han. Sannheten er at Chelsea vil ha en trener som er mer en klubbmann, sa Vialli i Sky Sport Italias studio under 3–1-tapet mot Tottenham søndag.

Les også

Engelsk storavis hevder at Chelsea-manageren er ønsket i Paris

Frustrert

Conte skal ha vært frustrert over hans manglende kontroll over hvilke nye spillere som kommer inn dørene hos klubben. Han ønsket å signere Romelu Lukaku fra Everton, men han havnet i Manchester United.

Klubben mente at Leonardo Bonucci og Fernando Llorente var for gamle, og at Alexis Sánchez og Virgil van Dijk var for dyre for klubbens strategi om å kjøpe billige talenter med potensial og videresalgsverdi, skriver ESPN.

Les også

Contes marerittår fortsetter: – Han er ikke Chelsea-manager neste sesong

I sommer solgte også klubben Nemanja Matic – etter sigende mot Contes vilje.

Italia eller PSG?

Vialli mener Conte ikke vil ha problemer med å finne en ny klubb å trene om det skjærer seg med hans nåværende arbeidsgiver. Både Italias landslag og Paris Saint-Germain skal ha øynene åpne for italieneren.

– Uansett vil han finne en klubb hvor han kan vinne noe viktig igjen. Det vil være en kø for å signere ham, sier Vialli på Sky Sport.

Resultatene tyder heller ikke på at Conte er Chelsea-sjef neste sesong. Sju runder før slutt ligger klubben på femteplass, noe som ikke gir Champions League-spill neste år. Det er åtte poeng opp til Tottenham på fjerdeplassen. De siste sju kampene har gitt fem tap og to seire.