Fotball

Spaniasjefen gir seg etter EM

Kan gi seg med historisk EM-trippel.

TAKKER FOR SEG: Spanias landslagssjef Vicente del Bosque avslørte fredag at han gir seg etter sommerens europamesterskap. Spania kan ta sin tredje EM-tittel på rad.

Spanias suksessrike landslagstrener Vicente del Bosque går med planer om å gi seg etter EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren.

Det kommer fram i en bok han presenterte i den spanske hovedstaden fredag.

— Hvis alt går som forventet så vil jeg forlate landslaget og det spanske fotballforbundet etter EM. Det er også snakk om min helse, skriver han i boken «Å vinne og tape, følelsesmessig styrke»

Boken legges ut for salg mandag.

— Til sommeren vil jeg ha vært landslagstrener i åtte år og jeg vil ikke tviholde på jobben, sa han til avisens Marcas nettutgave.

Del Bosque tok over som Spanias landslagssjef etter Luis Aragones etter EM-triumfen i 2008. Hans popularitet i hjemlandet er stor og høydepunktet var nok da Spania sikret seg VM-tittelen i Sør-Afrika i 2010. Han førte også Spania til EM-tittelen to år senere.

Men mange føler nå at det spanske landslaget trenger nye og friske impulser. Spania klarte ikke å ta seg videre fra gruppespillet i fjorårets VM, men til sommeren kan laget bli historisk. Det har muligheten til å ta sin tredje strake EM-tittel.

(©NTB)

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Spanias herrelandslag fotball