Fotball

Zlatan freste mot svensk TV-profil

– Det blir et ekstra kick når du får vondt i magen, sa Zlatan Ibrahimovic (33) sa til TV 4-reporter Olaf Lundh. – Patetisk, svarer reporteren.

SUPERSVENSKE: Zlatan Ibrahimovic kom med et meget spydig svar til TV 4-profil Olaf Lundh på en pressekonferanse.
  • Fredrik Saltbones

Det skjer stort sett alltid noe spesielt når Sveriges soleklart største fotballstjerne holder pressekonferanse. Det var også tilfelle da Zlatan Ibrahimovic onsdag formiddag møtte den svenske pressen for å snakke om EM-kvalifiseringskampene mot Russland og Østerrike.

TV 4-profilen Olaf Lundh fikk et mildt sagt spydig svar da han spurte om Zlatans nylig lanserte parfyme og kleskolleksjon med Dressmann.

– Du har begynt med en del andre prosjekt. Du har lansert en parfyme i sommer og kommet med en kleskolleksjon for Dressmann. Hvor viktig er den delen av ditt liv? spurte Lundh på pressekonferansen.

– Jeg får jo ikke tjene penger av deg. Hver gang det skjer en greie, så spør du: ”har han ikke nok penger?” Er det ikke sånn? sa Zlatan og så på TV 4-profilen Olof Lundh.

Også Erik Hamrén har gått i strupen på Olaf Lundh.

– Jeg har ikke kommentert din inntekt, og jeg forsvarte Dressmann-kolleksjonen din, svarte Lundh.– Tor meg, jeg behøver ikke økonomi. Jeg gjør dette her med glede og det er kult å gjøre. Det er nye eventyr, og når det går bra og svir i øynene dine, nyter jeg det enda mer.

– Kan det være et kick for deg å få fremgang andre steder enn innen fotballen?

– Nei, det er akkurat som når jeg spiller fotball: Det blir et ekstra kick når du får vondt i magen. Det er det beste, svarte Ibrahimovoic.

Også landslagssjef Erik Hamrén har havnet på kant med Lundh. — Hvorfor gjør ikke ungene dine som du sier?

Det er ikke første gang Olaf Lundh og Zlatan Ibrahimovic utveksler uvennlige ord. TV 4-reporteren synes det er synd at det har blitt sånn, og han avviser at han er misunnelig på Sveriges PSG-stjerne.

Lundh: - Patetisk

– Det gjør på ingen måte vondt i magen min at Zlatan tjener penger. Det er vel fortjent. Jeg har skrevet at man må kunne beundre det han gjør og samtidig ta opp temaer som er mindre smigrende, og det synes jeg det her er. Han klarer ikke holde en pressekonferanse uten å komme med et stikk til meg noen ganger. Jeg synes det er patetisk. Han er en milliard ganger større enn meg, og jeg forstår det ikke helt. Zlatan har blitt så stor og sterk at han er mye større enn forbundet og de klarer ikke håndtere det, sier Lundh til Aftonbladet.

– Føler du deg hatet?

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har ikke for vane å bli venn med hverken ham eller Hamrén (Sveriges landslagssjef, journ.anm). Jeg er her for å stille spørsmål. Og en del synes jeg er idiot som stiller dem, andre synes det er bra, sier Lundh.

Åge Hareide jubler etter seieren mot Celtic. Jubler han like mye etter kampene mot PSG og Zlatan?

Ibrahimovic var selvfølgelig ikke bare spydig på pressekonferanse. 33-åringen tok seg god tid til å svare på en god del spørsmål. Blant annet snakket han varmt om Malmö-trener Åge Hareide.

Zlatan roser Åge Hareide

– Ja, jeg har god oversikt over Malmö. Det er jeg som har bygd det opp. Jeg tror kollektivet er styrken, ikke individuelle spillere. De er en bra maskin og treneren har satt det sammen på en bra måte, sa Zlatan.

Ibrahimovic' Paris-Saint Germain møter nemlig Malmö i Champions League denne sesongen. Først i Paris 30. september og så i Malmö 25. november.

– Jeg visste at det kom til å skje. Det skulle gjerne skjedd i fjor, men det ble i år i stedet. For meg, Malmö, byen, publikum, mine fans der, den karrièren jeg har hatt, den historien Malmö har ... det skulle bare skje. Det måtte skje. Og nå har det skjedd, sier 33-åringen.

Fått med deg denne? Zlatan-nyheten fikk Malmös nettside til å bryte sammen.

Les også

  1. Hamrén i ordkrig med TV-profil: - Hvorfor gjør ikke ungene dine som du sier?

  2. Zlatan-nyheten fikk Malmös nettside til å bryte sammen

  3. Svensk fotballegende hyller Hareide: - Et veldig lykkelig ekteskap

  4. Kaller Deila «Ronny Rotten»: - Det stinker av Celtic-prestasjonen

  5. Zlatan hyller Hareides Malmö: - Det er fantastisk

  6. Vindheim møter Zlatan: - En sinnsyk trekning

Les mer om

  1. Internasjonal fotball