Fotball

Pusic fant målet – Brann vant hjemme igjen

Scoret sitt første seriemål da Brann tok sin syvende strake hjemmeseier.

FØRSTE MÅL: Martin Pusic kan juble for sitt første seriemål i Brann-drakten.
  • Mads Bøyum

BRANN — SARPSBORG 08 3-1

BRANN STADION (bt.no): Brann slapp inn mål på hjemmebane for første gang siden serieåpningen. Men Sarpsborg klarte ikke å hindre bergenserne i å ta sin syvende strake hjemmeseier.

Martin Pusic scoret nemlig sitt første seriemål i rødt, og sammen med mål fra Bård Finne og Zsolt Korcsmár, var det nok til å vinne kampen.

(Artikkelen fortsetter)

BALLSPARK: Reaksjoner etter kampen

Men det var bortelagets Mohamed Elyounoussi som løsnet kampens første skudd, fra brukbar posisjon etter åtte minutter. Avslutningen var ikke aller verst, men gikk utenfor.

Sarpsborg var best det første kvarteret, men etter 17 minutter ble det i deres 16-meter det ble liv. Martin Pusic fikk ballen og skar inn fra høyre. Han ble felt, men fikk ikke den straffen "hele" Stadion mente han skulle ha.

Den situasjonen ble uansett glemt et par minutter senere. Fredrik Haugen løftet ballen inn i bakrommet, Pusic unngikk å gå i offside, og avsluttet skliende med en midtstopper i ryggen og keeper på vei mot seg. Til Pusic og Brann-fansens voldsomme glede trillet ballen i mål - endelig scoret spissen i serien, etter 11 målløse runder.

Det etterlengtede målet ga ikke Brann all verdens kontroll på kampen. To ganger de neste minuttene, var det nesten utrolig at Sarpsborg ikke klarte å score. Først lekte Elyounoussi med Birkir Sævarsson i Brann-boksen, før ballen endte hos Gudmundur Thorarinsson som skjøt rett på keeper fra kort hold. Deretter slo islendingen en corner som ga Christian Brink to store sjanser. Han klarte ikke utnytte noen av dem.

Bård Finne var i Branns startoppstilling for første gang i år mot Aalesund 16. mai. Da scoret han. Søndag startet han igjen. Det tok ham 44 minutter å score.

Erik Huseklepp driblet seg inn fra høyre. Han slo tunnel på Martin Wiig og dyttet ballen til Finne, som dæljet til umiddelbart - rett i mål ved høyre stolpe.

(saken fortsetter)

BANKET INN 2-0: Bård Finne scoret nok en gang i en kamp han startet for Brann. Foto: Rune Nielsen, BT

Dermed hadde hjemmelaget lagt et svært godt fundament for sin syvende strake hjemmeseier.

Men spenningen skulle gjenoppstå: Etter 63 minutter slo Sarpsborg inn fra venstre. Martin Wiig møtte ballen, og avsluttet godt med utsiden av foten - enkelt og effektivt til redusering.

Scoringen betydde også at Brann slapp inn mål på Stadion for første gang siden serieåpningen mot Vålerenga.

Kort etter reduseringen var Sarpsborg nær å score igjen, på et frispark Piotr Leciejewski måtte helt opp i krysset for å hente.

Det var deres beste mulighet før Brann avgjorde kampen.

Huseklepp slo et frispark inn i feltet, Henrik Gjesdal headet mot mål, keeper Kerr ga retur og Zsolt Korcsmár satte ballen i nettet til 3-1 for hjemmelaget.

Brann fikk flere sjanser til å øke ledelsen mot slutten av kampen, men flere scoringer ble det ikke på Stadion søndag kveld.

TRIUMFERENDE: Zsolt Korcsmár har satt inn 3-1 og blir gratulert av lagkameratene. Sarpsborgs Kjetil Berge (nr. 4) og Christian Brink (sittende) kan bare fortvile. Foto: Rune Nielsen, BT

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien