Fotball

«Dersom de hadde vært gode nok, hadde de spilt i UEFA-cupen»

<p><strong>STAVANGER:</strong> Andreas Ulland Andersen tar ikke på seg skylden for at Rosenborg ikke fikk plass i UEFA-cupen.</p>

Fotball , Landslag gutt 19 G19 , 29.04.08 , Lisleby stadion , 2 EM kvalifiseringsrunde , Andreas Ulland Andersen får rødt kort av dommer Richard Liesveld , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport Thomas Andersen , Digitalsport

 • Olav Rege Olsen

ulland andersen-body Pål Christensen

To tusendeler. Det var det som skilte England og Norge på "fair play"-rankingen. Skilnaden gjorde utslaget for at England var nasjonen som fikk et ekstra lag i UEFA-cupen kommende sesong . Norge lå lenge foran England og så sent som i april lå Norge an til å vinne kåringen som gir den ekstra plassen.

Les også:

 • Rosenborg må spille Intertoto

Mens engelske mesterligalag scoret høyt i fair play-rapportene, pådro det norske U19-landslaget seg flere gule kort og en utvisning i sine EM-kvalifiseringskamper.

Ifølge RBKweb.no skal Andreas Ulland Andersens utvisning i G19-landskampen mot Bulgaria alene gi 0,009 minuspoeng.

Det gjør at mange debattanter på ulike nettsteder har lagt skylden på Rosenborgs manglende UEFA-cupdeltakelse på Viking-junioren.

– Det er delte meninger på det som skjedde, og jeg har fått en del reaksjoner, innrømmer Ulland Andersen overfor Aftenbladet.no.

Tar ikke skylden

19-åringen mener imidlertid ikke han kan lastes for at plassen glapp for trønderne.

– Dersom Rosenborg hadde vært gode nok, hadde de spilt i UEFA-cupen. Fansen må ha noen å skylde på, og da blir det enkelt å ta meg. Jeg synes det er et billig poeng, sier Ulland Andersen.

Samtidig som han ikke vil lastes for at Rosenborgs plass glapp, tar han selvkritikk på det røde kortet. Viking-spilleren slo til en bulgarer etter å ha blitt taklet bakfra.

– Man angrer alltid etter røde kort, men skjedd er skjedd, og jeg får ikke gjort noe med det nå, sier Ulland Andersen.

Eks-vikinger kan få plassen

Ironisk nok kan Norges tap på målstreken for England ende med at de tidligere Viking-spillerne Erik Nevland, Brede Hangeland og deres Fulham får en plass i UEFA-cupen.

Richard Dunnes utvisning mot Middlesbrough i siste serieomgang kan føre til at Fulham passere Manchester City på fair play-listen i England.

Norge nådde heller ikke opp i loddtrekningen blant de sju resterende landene som hadde et snittscore over åtte poeng på UEFAs fair play-ranking. Tirsdag ble det klart at de to siste plassene gikk til klubber i Tyskland og Danmark.

 1. Les også

  Fortsatt håp om Europa

 2. Les også

  Rosenborg fikk ikke UEFA-cupplass

 3. Les også

  Martin Fillo lanseres som spiss

 4. Les også

  Pereira tilbake - Myhre og Velicka ute

Les mer om

 1. Europa League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Fortsatt håp om Europa

 2. FOTBALL

  I morgen avgjøres det, Kjetil Rekdal

 3. SPORT

  - Utvisningen ødela kampen

 4. FOTBALL

  Tilbake 110 dager<br/>etter lungemarerittet

 5. FOTBALL

  Fair Play-plassenglipper for Odd Grenland

 6. FOTBALL

  Kometen som forsvant