Rooney reddet seiersrekken

England nærmer seg EM. Har full pott i kvalifiseringen etter 3-2 borte mot Slovenia.

MATCHVINNER: Kaptein Wayne Rooney avgjorde kampen for England.

SLOVENIA — ENGLAND 2-3

Et effektivt Slovenia skapte problemer for Roy Hodgsons menn i Ljubljana søndag kveld. Hjemmelaget tok ledelsen i første omgang og svarte da engelskmennene snudde kampen, men et sent vinnermål fra Wayne Rooney og to susere fra Jack Wilshere tippet kampen i gjestenes favør.

Dermed beholdt England seiersrekken i EM-kvalifiseringen. Etter seks kamper har "Three Lions" seks seire og 18 poeng.

England styrte mye i kampen og var farlig frempå ved Wayne Rooney ved to anledninger i den første omgangen, uten at det ble mål. I stedet kontret Slovenia etter 37 minutter og Milivoje Novakovic trillet ballen forbi Joe Hart og i mål.

Wilshere x 2

Hjemmelaget beholdt ledelsen i drøye ti minutter etter hvilen før England utlignet. Etter forspill fra Raheem Sterling og Adam Lallana, havnet ballen ute hos Jack Wilshere på 20 meter som sendte i vei et strålende skudd som suste i mål oppe i vinkelen.

SCORET TO: Jack Wilshere sendte England foran med 2-1 på et vakkert langskudd.

Det var Wilsheres første landslagsmål, og Arsenal-spilleren brukte ikke lang tid på å doble antallet.Etter 73 minutter viste han fram skuddfoten igjen. Igjen var Lallana nest sist på ballen, men denne målgivende pasningen var av høy klasse. Innbytteren hælflikket ballen til Wilshere som banket til fra 25 meter. Et kanonskudd som nok en gang gikk helt oppe i vinkelen.

— Det var ikke hvilket som helst mål av Jack Wilshere. Ingen av dem var akkurat ferdigscoret! Begge var fantastiske og Jack tok over midtbanen i andre omgang. Det var godt å se, sier England-trener Roy Hodgson etter kampen.

Tangerte Lineker

Med et meget passivt hjemmelag i andre omgang, så det ut som Wilsheres fulltreff skulle bli vinnermålet. Men slovenerne kom tilbake og utlignet med drøyt fem minutter igjen. Nejc Pecnik slo Kieran Gibbs i lufta og stanget inn 2-2, til hjemmefansens store fornøyelse.

Men gleden varte i knapt to minutter. England slo tilbake like før slutt ved Wayne Rooney. Kapteinen, som hadde misset på flere store målsjanser tidligere, fikk ballen etter det slovenske forsvaret brøt et gjennomspill fra Jordan Henderson og satte ballen i mål når det gjaldt som mest. Iskaldt trillet han ballen forbi keeper Samir Handanovic og sikret tre poeng til England.

— Det er herlig å score seiersmålet, men det viktigste for å snu dette var laginnsatsen. Vi kom heltente ut til andre omgang, sa Rooney etter kampslutt.

Målet var Rooneys 48. landslagsmål. Nå er han likt med Gary Lineker og kun ett mål bakBobby Charlton, Englands mestscorende landslagsspillet.

Med seieren tok England et langt steg mot EM i Frankrike. Nå trengs kun tre poeng til for å sikre avansement. Og de bør komme i neste kamp borte mot San Marino.

Sveits følger etter

Senere søndag klatret Sveits opp til 2.-plass etter å ha slått Litauen 2-1 borte. Vertene tok en overraskende ledelsen midtveis i annen omgang, men Sveis snudde etter mål av Joesp Drmic og Xherdan Shaqiri. De er dermed seks poeng bak England og tre foran Slovenia.

I siste kamp i gruppe E vant Estland oppskriftsmessig 2-0 over nettopp San Marino på hjemmebane.