Fotball

Rekdal om VIF-bråket: - Det handler ikke om at jeg er for autoritær

Kjetil Rekdal og Christian Grindheim prøver å avvikle konflikten i Vålerenga.

Kjetil Rekdal og Christian Grindheim forklarer for mediene hva det var som egentlig skjedde i forrige uke. Det vil si det meste ville de holde for seg selv, men bedyret at det har gjort opp og går videre.

 • Kurt B.M. Haugli

Da Kjetil Rekdal vraket sin kaptein, Christian Grindheim, onsdag i forrige uke gikk krisealarmen i en del norske sportsredaksjoner. Mandag morgen hadde de to et aldri så lite oppvaskmøte hvor Vålerenga-investor Tor Olav Trøim var bisitter.

Etterpå var det skjønt enige om at det ikke hadde vært noen stor konflikt, at Kjetil Rekdal fortsatt har tillit og at Christian Grindheim fortsatt er Vålerengas kaptein.

Før helgen ble konflikten mellom trener og kaptein først kjent:

Les også

«Konflikten må løses. En liksom-forsoning hjelper bare noen dager»

Misfornøyde begge to

Kjetil Rekdal vil ikke si så mye om hva som fikk det hele til å gå så langt som at han ba kaptein Grindheim om å ta fri i helgen i stedet for å spille seriekamp mot Strømsgodset.

— Det handler i hvert fall ikke om at jeg har vært for autoritær, slo Rekdal fast på den improviserte, lille pressekonferansen som ble holdt i kantina på Valhall etter trening og krisemøter mandag formiddag.

Grindheim ville heller ikke gå i detaljer om hva det var uenigheten konkret handlet om.

— Vi var ikke fornøyde med hverandre, slo Rekdal fast.

Ville ikke vente

Christian Grindheim er klar på at det var nødvendig å ta den praten som førte til et aldri så lite drama i Oslo-klubben.

— Jeg tror ikke det var noe jeg sa. Vi evaluerte hverandre og så var det bare slik det ble. Jeg og Kjetil er brutalt ærlige med hverandre. Det skal vi fortsette med å være, fortalte Christian Grindheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christian Grindheim sammen med assistenttrener Morten Tandberg på mandagens trening. Grindheim trente en drøy halvtime i pøsende regn etter å ha vært i krisemøte med Kjetil Rekdal. KURT BM HAUGLI

Selv om det aldri så mye lignet en konflikt mellom to sterke menn i Vålerenga, så mener de begge at de nå klare til å gå videre.— Det var bra vi tok dette opp nå og ikke ventet til sesongen er over, sa Grindheim.

- Vi står samlet

Kjetil Rekdal er også opptatt av hvordan resten av laget har taklet de siste dagenes mediestorm og bruduljer mellom trener og kaptein.

— Vi hadde behov for avstand. Den reaksjon som spillergruppen viser var utrolig viktig. Vi står samlet. At ikke alt revnet og alle stiller seg bak Christian, det er slik det skal være, sier Rekdal.

Rekdal som har vært VIF-sjef siden 2013, er ikke usikker på sin egen jobb. Han er også sikker på at det ligger bedre tider foran.

— Jeg er bombesikker på at det blir bedre. Vi er trygge på at dette kommer til å snu sakte, men sikkert. Vi har tro på at Vålerenga som spillergruppe og klubb har lært mye av den fasen vi vi har vært i nå, sier Rekdal.

Kan bli vraket igjen

Grindheim er fortsatt VIF-kaptein, men det usikkert om han kommer til å spille cupkamp mot Vidar på Ullevaal onsdag.

— Jeg har sagt til Kjetil at det er helt greit for meg om han bruker samme laget mot Vidar onsdag som han brukte søndag mot Strømsgodset.

— Jeg har ikke tatt ut laget ennå, sier Rekdal.

Uansett vil han ha flere spillere tilbake når han skal sette opp de 11 som skal spille onsdag. Kjetil Wæhler og Ghayas Zahid er begge tilbake etter å ha sonet karantene søndag. Og Christian Grindheim er nå inne i varmen igjen hos sjefen.

Sist fredag var han ikke på trening. Mandag var han tilbake og drev en drøy halv time med avslutningstrening etter at han var ferdig med krisemøte hos Rekdal. Og han ser da noe positivt i at det blåser friske meninger på Valle.

— Dette er jo Vålerenga. Det er jo greit at det blåser litt rundt klubben. Det har vært litt stille nå, sier Grindheim og gliser.

Rekdal fornøyd etter tapet i Drammen søndag:

Les også

VIF-spillerne fikk skryt etter å ha tapt

Første melding om krisen i VIF:

 1. Les også

  Full splid i Vålerenga

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjetil Rekdal
 3. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Krisen i Vålerenga: Grindheim og Rekdal har skværet opp

 2. FOTBALL

  Vålerenga i krise: - Vi har ikke barket sammen i slåsskamp

 3. FOTBALL

  «Konflikten må løses. En liksom-forsoning hjelper bare noen dager»

 4. FOTBALL

  Full splid i Vålerenga

 5. FOTBALL

  Rekdal gir Vålerenga-kapteinen fri etter alvorsprat

 6. FOTBALL

  Grindheim: - Det skal blåse litt