Fotball

Roar Stokke: - Det var for store sko å fylle

David Moyes er ferdig som Manchester United-manager.

#MOYESOUT: David Moyes' tid i Manchester United er over.
  • Kurt B.M. Haugli

Det er ingen overraskelse, men Manchester United bekrefter nå på sine hjemmesider at manager David Moyes er ferdig i klubben.

— Klubben vil takke ham for det harde arbeidet, ærligheten og integriteten han har bidratt med i rollen, skriver klubben i pressemeldingen.

0-2-tapet for skottens gamleklubb Everton ble dermed hans siste kamp for Manchester United. Nå har klubben bekreftet at Giggs overtar ansvaret frem til en permanent løsning er på plass.

Les mer om det her.

Les også

Nyhetsbyrå: Ryan Giggs overtar United

Viasat-kommentator Roar Stokke mener oppgaven med å erstatte managerlegenden Sir Alex Ferguson ble for stor for den 50 år gamle skotten.

— For store sko

— Dette var for store sko å fylle for ham. Han så 10 år eldre ut på tre måneder, sier Roar Stokke som har kommentert utallige kamper med United i Champions League på forskjellige Viasat-kanaler.

Han beklager at United nå tar et slags grep og sparker mannen som ble ansatt i fjor sommer.

Les også

Se bilder fra David Moyes´ United-karriere

— Det er trist, men slik er moderne fotball med de enorme pengsummene som er involvert, sier Roar Stokke som skal kommentere semifinalene i Champions League de neste ukene. Semifinaler som blir arrangert uten at Manchester United kommer på skjermen.Han mener at det ikke var riktig av klubbens amerikanske eiere å lag legenden Alex Ferguson plukke sin egen etterfølger.

— En av verdens største klubber må han en av verdens beste trenere som også har en innholdsrik CV. En trener som kan utgjøre en forskjell fra dag en, sier Stokke.

Nærmest samtlige engelske medier meldte i går - samtidig - at Moyes' tid i klubben var over - etter rett i underkant av 300 dager i sjefsstolen på Old Trafford. The Guardian skrev i går at han hadde mistet tilliten blant spillerne.

Les også

Én av disse kan overta Manchester United

Leder for Manchester Uniteds norske supperklubb, Bård Skaar Viken, virket ikke veldig lei seg over nyheten da aftenposten.no snakket med ham mandag ettermiddag.

Mistet garderoben

— Med resultatene United har hatt den siste tiden ville han fått det veldig vanskelig med å få fansen med seg. Har han mistet garderoben er det veldig vanskelig å vinne den tilbake. Det er lettere for klubben å bytte manager enn å bytte en hel spillerstall, sa Skaar Viken i går.

Manchester United er ute av kampene om samtlige titler denne sesongen, og etter taper for Everton var det matematisk umulig for klubben å sikre seg en plass i neste års Champions League.

Ifølge Daily Mail vil Ryan Giggs stå på sidelinjen når Norwich kommer til Old Trafford på lørdag. Manchester Evening News skriver at den samme mannen overar ansvaret resten av sesongen.

Får 50 milll. kroner

Independent og flere andre medier skriver at Nicky Butt blir Giggs' assistant.

Les også

- Den mest krevende jobben i verdensfotballen

Flere medier, inkludert Daily Mail, skriver at forhandlingene mellom Moyes og administrerende direktør Ed Woodwark om en sluttpakke har vært knallharde, og at det til slutt endte med at Moyes fikk ett års lønn i kompensasjon. Noe som tilsvarer rundt 50 millioner kroner.Nå knyttes selvfølgelig spenningen til hvem som skal bli ny, permanent manager.

Den nederlandske trenerlegenden Louis van Gaal er oddsfavoritt, mens Dortmund-sjef Jürgen Kloppp, Ryan Giggs og Atletico Madrid-manager Diego Simeone følger etter på listen over aktuelle kandidater.

Van Gaal har vært koblet til Tottenham i lengre tid, men skal ifølge flere medier være interessert i å høre hva Manchester United kan tilby.

David William Moyes:

  • Alder: 50 (25. april 1963 i Glasgow)
  • Nasjonalitet: Skotsk
  • Klubber som manager: Preston (1998-2002), Everton (2002-2013), Manchester United (2013-2014).
  • Klubber som spiller: Celtic, Cambridge, Bristol City, Shrewsbury, Dunfermline, Hamilton, Preston.
  • Aktuell: Fikk tirsdag sparken som manager i Manchester United. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball