Fotball

Ødegaard: - Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit

Derfor vraket Ødegaard Barcelona for Real Madrid.

  • Fredrik Saltbones
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Se hva Ødegaard sa på pressekonferansen i videovinduet over.

MADRID/OSLO (Aftenposten): Torsdag ble Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller. 16-åringen har signert for 3,5 år med den spanske storklubben.

Ødegaards pressekonferanse skulle etter planen starte 13.30, men etter mange forsinkelser kom 16-åringen først ut fra bakrommet kvart på tre.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren ble møtt av et stort internasjonalt pressekorps. 27 forskjellige TV-kameraer skal ha dokumentert seansen.

Ødegaard fikk spørsmål på spansk, norsk og engelsk, men 16-åringen svarte på norsk.

Planen er at Ødegaard skal begynne sin tilværelse i storklubben med å spille for B-laget Real Madrid Castilla.

— Grunnen til at jeg signerte for denne klubben, er at jeg mener dette er den beste måten å utvikle meg. De har den beste mulighetene for meg, både sportslig og utenomsportslig, sier Ødegaard på pressekonferansen.

Martin Ødegaard ankommer presserommet. Foto: NTB SCANPIX

Like før pressekonferansen publiserte storavisen Marca en sak der de hevdet at Barcelona desperat hadde prøvd å få Ødegaard til å ombestemme seg, helt til siste slutt.Ødegaard fikk spørsmål om hvorfor han valgte Real Madrid, og ikke Barcelona.

— Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit. Jeg føler dette er den beste muligheten, sier Ødegaard.

Stolte foreldre

Både Ødegaards mor Lene og faren Hans Erik fulgte sønnens pressekonferanse fra salen. De var tydelig stolte over sønnen, men ønsket ikke å uttale seg til de fremmøtte norske journalistene.

Ødegaards mor skal etter planen bli i Drammen, mens faren Hans Erik Ødegaard har fått en jobb i klubbens ungdomsavdeling. Dermed slutter Hans Erik Ødegaard som assistenttrener i Mjøndalen.

Martin Ødegaards foreldre Lene og Hans Erik under torsdagens pressekonferanse. Foto: NTB SCANPIX

Utviklingsidrektør Emilio Butragueño ble bedt om å begrunne ansettelsen av Hans Erik Ødegaard torsdag.— Faren til Martin er tidligere spiller, og en veldig kvalifisert trener, sa Butragueño.

- En ære å ønske Martin velkommen

Klubblegende og utviklingsdirektør Emilio Butragueño var sammen med Ødegaard på pressekonferansen.

— Det er en ære å ønske Martin Ødegaard velkommen. Vi snakker om en spiller med et ekstraordinært talent, som vi har store, store forhåpninger til, sier Butragueño.

Legenden fortalte også at Ødegaard i utgangspunktet skal spille for B-laget, men at A-lagstrener Carlo Ancelotti står fritt til å bruke ham.

— Jeg skal trene litt med førstelaget og litt med B-laget. Dersom Ancelotti vil bruke meg, vil jeg selvfølgelig det, sier Ødegaard.

Foretrekker Ronaldo

Spekulasjonene om 16-åringens fremtid har herjet i både norske og internasjonale medier de siste månedene. Ødegaard har vært to ganger på besøk hos den spanske storklubben.

Ødegaards agent Tore Pedersen publiserte torsdag et bilde fra Ødegaards første besøk, der han poserer sammen med Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo.

På pressekonferansen fikk Ødegaard spørsmål om hvilke av Real Madrids spillere han vil bruke som referansepunkt.

Martin Ødegaard poserer sammen med Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo under klubbesøket i høst. Foto: Tore Pedersen

— Det er verdensklassespillere overalt. Det er vanskelig å plukke ut noen. Selvfølgelig Cristiano Ronaldo, som er verdens beste fotballspiller for øyeblikket, men også Isco og Gareth Bale, sier Ødegaard, som selv fortrekker å spille som offensiv midtbanespiller.16-åringen har tidligere fortalt at han er en stor fan av Lionel Messi, men når han torsdag fikk spørsmål om han foretrakk Barcelona-stjernen eller Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, var svaret diplomatisk.

— For øyeblikket fortrekker jeg Ronaldo, sier Ødegaard.

Se opptak fre Ødegaard-presentasjonen:

Nå skal Ødegaard reise hjem til Drammen igjen, der han stiller på en pressekonferanse i regi av Strømsgodset fredag.

Det er uklart når Ødegaard skal spille sin første kamp for Real Madrids B-lag.

B-laget spiller mot Fuenlabrada klokken 16.00 søndag.

Vi følger Ødegaards festdag direkte:

Les også

  1. Spansk storavis: Barcelona prøvde å ødelegge Ødegaard-overgangen i går

  2. Godset-sjef: - Vi er jordnære og skal fortsette som vi har gjort

  3. Ødegaard: - Real Madrid er den beste klubben for meg

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard