- Mjøndalen minner om AaFK

En stolt og rørt Herman Ekeberg gleder seg stort til Mjøndalen besøker Color Line stadion neste sesong.

NY MOTSTAND: Denne gjengen kommer opp til eliteserien neste år.

I kveld sendte Mjøndalen Brann ned til 1. divisjon etter å ha rundspilt dem og vunnet 3–0 på hjemmebane. Hjemme i sofaen i Ålesund satt Herman Ekeberg, som spilte på Mjøndalens A-lag fra 1988 til høsten 1996. — Det er så utrolig stort å få oppleve at Mjøndalen rykker opp til eliteserien igjen, sier Ekeberg til Sunnmørsposten.

- Kom det noen tårer underveis?

STOLT: Herman Ekeberg er fornøyd med gamleklubben.

— Det kom ikke noen tårer, men jeg må innrømme at jeg ble ordentlig rørt. Det er snakk om en liten klubb som slår en så stor klubb

Offensiv innstilling

- Når følte du deg trygg på at det ble opprykk?

— Jeg så utover 1. omgang at Brann-laget ikke var godt nok, hvis man så på den flyten og offensive innstillingen som Mjøndalen hadde, sier Ekeberg som jobber som mediesjef i AaFK.

Sanel Kapidzic ble den store helten med sine to scoringer i 3-0-seieren. Dermed ender Branns sesong i en gigantisk fiasko.

— Jeg snakket litt med Vegard Hansen om eliteserien før sesongen. Kanskje i år eller neste år, sa han den gangen. Det er tøft at de klarer det med den måten de driver på med begrensede midler, sier han og legger til.

— Det er mange supportere som har stått der og sett på siden storhetstiden, som da man var oppe i eliteserien i 1992. Disse har ventet så lenge på å se toppfotball igjen, og de fortjener det veldig.

Uavgjort

- Hvem håper du vinner når Mjøndalen til Ålesund?

— De siste årene har jeg ikke tenkt på muligheten for at det skulle skje, men jeg må vel tenke litt på det nå. AaFK og Mjøndalen er to klubber jeg setter veldig høyt, så uavgjort hadde nok vært bra, sier han og ler.

Ekebeg trekker paralleller mellom AaFK og Mjøndalen da førstnevnte rykket opp i 2002. — Da var vi også en klubb i lik utvikling. Det var et veldig godt samhold i en klubb uten store stjerner. Mjøndalen er i ferd med å bygge en klubb som det stadig kommer flere til for å støtte. Det er ikke krise om det skulle bli nedrykk neste år, for fundamentet er godt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering