Fotball

Demir tok farvel med Brann-kompisene

— Vi hadde ikke lyst å miste ham, sier treneren.

FERDIG: Erdin Demir drar til den belgiske toppserieklubben Beveren. Han tok farvel med Brann-gjengen før fellestreningen onsdag. Foto: Ørjan Deisz
 • Mads Bøyum

Onsdag ettermiddag møttes Brann-spillerne igjen til fellestrening, etter en drøy ukes ferie.

Før økten var Erdin Demir (25) på Stadion for å ta farvel med sine Brann-kamerater.

— Han takket av på en fin måte, sier trener Lars Arne Nilsen.

Tirsdag ble det kjent at Demir forlater klubben og går til belgiske Beveren, etter tre og et halvt år i Bergen.

— Sånn er fotballen. Noen kommer, noen går og noen husker du bedre enn andre. Erdin er i den kategorien. Vi mister ikke bare en god fotballspiller, men en veldig fin person i garderoben, sier forsvarskollega Jonas Grønner.

Nilsen: - Synd å miste ham nå

Brann-treneren medgir at han hadde ønsket å beholde Demir.

— Det var synd å miste Erdin nå. Det var det, sier Nilsen.

Han fortsetter:

— Jeg ville gjerne hatt ham her. Selvfølgelig. Så er det en gang sånn at han var på slutten av kontrakten og ønsket å gå. Det ble et økonomisk spørsmål.

Demir hadde bare måneder igjen av kontrakten, og Brann har ikke vært fornøyd med stabiliteten i backens prestasjoner. De fant det verdt å selge ham da tilbudet kom.

— Det gir oss kanskje muligheten til å hente inn en mann eller to. Vi får noen penger og sparer noen penger i lønn. Sånn blir det med oss, kanskje må vi slippe noen gode spillere for å bli bedre på sikt.

Vi mister ikke bare en god fotballspiller, men en veldig fin person i garderoben.

Brann jakter aktivt på en venstreback som kan komme inn for Demir. Erlend Hanstveit (34) er alene om å høre naturlig hjemme i posisjonen akkurat nå.

— En venstreback var ikke akkurat det vi skulle ha ut, sier Nilsen, som også uttrykker forståelse for dem som mener timingen var merkelig - etter en av Demirs beste kamper i rødt.

— Ja, det kan jeg isolert sett forstå, selv om de som mener det ikke kjenner hele bildet, gjentar Nilsen.

Demir har ikke svart på BTs henvendelser denne uken.

Lorentzen tilbake

En som i motsetning til svensken deltok på Brann-treningen, var Håkon Lorentzen (17). Spissen er tilbake i Brann etter noen måneders utlån i Åsane. Lorentzens retur gjør den spesielle balansen i Brann-stallen enda mer synlig.

— Vi har vel seks spisser og fem midtstoppere nå. Det er rimelig god dekning på de plassene, sier Nilsen, som håper å rette på skjevhetene de kommende ukene.

Om Lorentzen sier han:

— Håkon er en av de spennende spissene i Norge, og han må spille. Jeg har ikke sett ham nok, men han er en spiller som er viktig for fremtiden til Brann. Vi må passe godt på ham.

Dersom det viser seg vanskelig å få spille i Brann, kan det ende med et nytt utlån, slik BT skrev tidligere onsdag.

— Hvis sjansen for spilletid viser seg å bli lik null, må vi se på mulighetene litt lenger ut i overgangsvinduet, sa Lorentzen da.

Den første Brann-treningen etter ferien forløp ellers uten dramatikk. Trener Nilsen mente å se mye vilje blant spillerne, men at de - naturlig nok - var noe rustne. Torsdag ettermiddag drar Brann på en firedagers treningsleir til Bømlo. Lørdag spiller de treningskamp mot et sammensatt lokallag.

 1. Les også

  «Når Demir endelig er der vi vil ha ham, så selges han»

 2. Les også

  Branns spisstalent vender hjem

 3. Les også

  Erdin Demir til belgisk klubb

 4. Les også

  Brann-spissen kan bli lånt ut på nytt

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5