Thomas Drage ønsker seg kontraktstilbud fra Brann

Vil gjenskape Tromsø-venstresiden sammen med Ruben Kristiansen.

DRAGE: Thomas Drage bidro til sølv for Tromsø i 2011, men har i de siste årene ikke fått det helt til. Nå skal han vise seg frem for Brann de neste to ukene. - Jeg har slitt med allergier etter gjennombrudssessongen. Det er har satt formen tilbake, men jeg føler jeg har kontroll på det nå, sier Drage.

— Jeg håper å gjøre det bra, og det hadde vært artig å få et tilbud fra Brann, sier Thomas Drage.

23 år gamle Drage møtte opp sammen med resten av Brann-troppen grytidlig på Flesland lørdag morgen. Han har nesen vendt mot Bradenton, Florida der Brann skal på treningsleir de neste to ukene. Sammen med Daniel Braaten er han en av to kontraktsløse prøvespillere som er med Brann.

— Jeg gleder meg til å bli kjent med med folk på laget. Jeg kjenner Ruben (Kristiansen, tidligere Tromsø) fra før, sier Drage, som også har hatt kontakt med Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen.

Fikk du med deg dette? I januar var Drage tilbake på Tromsø-trening.

Allergiplager

Drage fikk sitt gjennombrudd for Tromsø i 2011, da han markerte seg som en viktig offensiv bidragsyter, blant annet med 11 målgivende pasninger. Tidlig i 2012 fikk han sin landslagsdebut. Alt så bra ut for venstrevingen, men så begynte formen å svikte.

Han har slitt med allergiplager, noe som bidro til at han mistet tilliten i Tromsø, og etter hvert endte opp i Sogndal i siste halvdel av fjoråret.

For Eirik Bakkes lag gjorde Drage det bra, og Sogndals sportssjef Håvard Flo ga han et kontraktstilbud. Men Drage ga aldri Sogndal noe positivt svar, og nå er han altså i stedet på prøvespill med Brann.

— Jeg har kontroll på allergiplagene nå. Målet mitt er å komme tilbake der jeg var fysisk. En av mine styrker var at jeg løp fortere enn alle andre i det 80. minutt. Jeg vil komme dit igjen, sier Drage.

Nå håper han på et kontraktstilbud fra Brann. I så fall ønsker han å gjenskape partnerskapet med Ruben Kristiansen fra tiden i Tromsø, da Kristiansen var venstreback og Drage venstrekant.

— Ruben og jeg spilte ofte sammen for Tromsø på venstresiden. Det fungerte veldig godt. Han er en offensiv type som er fin å ha bak seg, sier Drage, på vei inn i utenlandsterminalen på Gardermoen, før avreise til Florida. Han utdyper:

— Kombinasjonsspill er en av mine styrker, og da passer det veldig godt å samarbeide med en offensiv back som ham.

- Håper du at dere skal få samarbeide også i Brann?

— Det hadde vært artig å gjenskape det. Klart det. Jeg håper det skjer, sier Drage.

Braaten er med

Branns sportssjef Rune Soltvedt er allerede på plass i Florida, og rapporterer om 20 grader og svært gode treningsforhold. Han håper å få se den utgaven av Drage som gjorde at han ble sett på som en av de mest lovende spillerne i landet.

— Drage var veldig god for Tromsø for noen år siden, men har ikke helt hatt den utviklingen han hadde ønsket siden, beskriver Soltvedt, og fortsetter:

— Det er et potensial der, og det blir veldig spennende å følge ham. Du slutter ikke å kunne det du en gang har kunnet, selv om du har hatt noen svakere sesonger.

Braaten (33) har spilt for mange klubber, senest i Vålerenga i fjor. Der fikk spilleren med 52 landskamper ikke mulighet til å fortsette hos VIF-trener Kjetil Rekdal. Det til tross for at han var på banen i 22 kamper i eliteserien i fjor.

— Braaten har en historie og en sterk CV, og har opplevd mye. Vi ser på spillere i den posisjonen han har, sier Soltvedt, som jakter forsterkninger både på midtbanen og i angrep.

Ingen lovnader

Han er klar på at verken Drage eller Braaten reiser til Florida med noen lovnader fra Brann.

— Det er vanskelig å si noe om sjansen for at det blir noe. Spillerne kjenner forutsetningene. Vi ser på dette som en vinn-vinn-situasjon der de får trent under gode forhold, og vi får sett dem.

Brann-trener Lars Arne Nilsen tar ingenting på forskudd når det gjelder prøvespillerne.

— Vi vet at de har prestert før. Dette er en grei måte å bli kjent med dem på. Så får vi se.

Ulrik Flo skulle også være med på treningsleir, men forhandler i stedet med en annen klubb. Brann-junior og midstopper Ulrik Edvardsen er kommet inn i hans sted.

Hør siste episode av vår Brann-podkast:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk