Conte presentert som Chelsea-trener: - Bryr meg ikke om presset

Antonio Conte synes det er spennende at seks-syv lag kan kjempe om ligagull.

NY CHELSEA-TRENER: Antonio Conte.

Det er utvilsomt mange nye og spennende personligheter på plass foran avspark i Premier League. En av dem er Antonio Conte (46).

Det har lenge vært kjent at han tar over som trener i Chelsea, men torsdag ble italieneren skikkelig presentert. Noe av det første han gjorde var å love en forbedring i engelsken.

Mourinho fikk sparken og ble United-manager:

Les også

- Han er verdens beste manager

— Det er stort for meg å være her, jeg er veldig lykkelig. Jeg har jobbet mye for dette, sier Antonio Conte.

Vanskeligst i verden

Han mener Premier League er den vanskeligste ligaen i verden.

— Dette er et fantastisk land som har en fantastisk liga. Det er også en vanskelig liga, den vanskeligste i verden. Det er seks-syv lag som kan vinne tittelen, sier Conte.

ITALIA-SJEF: Antonio Conte har lagt bak seg to år som Italias landslagssjef.

Chelsea hadde en skuffende fjorårssesong, og gikk fra å være ligamestere året før til en laber tiendeplass på tabellen. Conte er imidlertid klar over at han har et visst press på seg.

Hiddink hadde ansvaret:

Les også

Blir rådgiver i Chelsea

— Jeg bryr meg ikke noe om presset. Jeg er født med press på meg. Når du er en spiller eller manager i en stor klubb, må du kjempe for å vinne. Det at så mange lag kan vinne ligaen er spennende, synes jeg. Vi vet at dette ikke blir enkelt siden forrige sesong var dårlig, sier Conte.

Juventus-årene

Conte har de siste to årene vært italiensk landslagssjef. Før det var han blant annet i Juventus og Bari.

Conte har også en bakgrunn som spiller, og spilte snaut 300 kamper for Juventus. Han var også på det italienske landslaget som tok sølv i VM i 1994 og EM i 2000. Conte er ikke den eneste store trenerpersonligheten som har blitt hentet til England det siste året. Denne sesongen er både Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Jose Mourinho og nettopp Conte å finne på balløya. Blant andre.

Om ambisjonene er Conte klar:

— Vi må kjempe for å vinne tittelen, og vi hører hjemme i Champions League. Der må vi bli.

JUVENTUS: Antonio Conte har mange år i Juventus, både som spiller og trener.

PS! Chelsea spiller sin første kamp i Premier League 15. august. Da møter de Håvard Nordtveit og Martin Samuelsens West Ham.