Tung uke for Hangeland og Crystal Palace

Involvert i baklengsmål da Crystal Palace gikk på en hjemmesmell mot West Ham.

TAPTE AVGJØRENDE DUELL: Brede Hangeland vant denne duellen med Carlton Cole, men tapte etter hvert duellen med West Ham-spissen før 1-3.

Den tidligere norske landslagskapteinen tapte en avgjørende duell da Carlton Coles 3-1-mål sørget for nok en kalddusj i en tung uke for Crystal Palace.

Tung uke

Managerløse Crystal Palaces mistet sportsdirektør Iain Moody tidligere i uken.

Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay, som var ventet å få jobben hos klubben fra Sør-London, blir ikke ny sjef på Selhurst Park etter avsløringer om sms-er med seksuelt, rasistisk og homofobisk innhold.

Les også

Solskjærs forgjenger sendte rasistiske, sexistiske og homofobiske SMS-er

Dermed var det Keith Millen som styrte Palace-skuta da London-rival West Ham tok turen sørover. Men et Crystal Palace med Brede Hangeland fra start fikk det meget tøft da bortelaget sendte i vei to kanonskudd.

For etter 34 minutter traff den argentinske spissen Mauro Zarate godt på hel volley fra 20 meter, før Stuart Downings raid tre minutter senere endte i et langskudd i langhjørnet fra samme distanse.

Hangeland tapte avgjørende duell

Men like etter pause reduserte Marouane Chamakh etter en Palace-kontring, like etter at James Tomkins var millimetere fra å sette inn 3-0 via tverrliggeren da han knuste Brede Hangeland, som denne uken annonserte slutten på landslagskarrieren, i en hodeduell.

Les også

Brede Hangeland gir seg på landslaget

Det var også Hangeland som hadde markeringsjobben da West Ham fikk sitt tredje mål etter 62 minutter. En lang ball gikk over duellen med Carlton Cole, men sistnevnte reagerte kjappest da ballen spratt ut i feltet. Dermed fikk han en enkel jobb med å sette inn 3-1 til bortelaget.

— I pausen sa jeg at det var viktig at vi fikk det første målet og det var en flott avslutning fra Chamakh. Da fikk vi litt energi, men dessverre skjøt via oss selv i foten ved å slippe inn 3-1 på en dødball, sa vikar-manager Millen til Crystal Palaces hjemmeside etter kampen.

- Bråket har påvirket oss

Han innrømte også at den tøffe uken har preget ham og laget.

— Vi var ikke med i duellene, noe som er uvanlig fra oss. Kanskje det er noen grunner til det - det har vært en tøff uke for oss alle, sier Millen.

Chelsea vant - til slutt

Chelsea slet de første 45 minuttene av hjemmepremieren på Stamford Brigde. Selv om Jose Mourinhos menn dominerte ballinnehavet og kom nær da Diego Costa skjøt via Leicester-forsvarer Wes Morgan, klarte ikke en av Premier League-favorittene å få til et eneste skudd på mål.

Etter en hendelsesfattig 1. omgang var det en helt annen kamp som ble servert etter pause. Chelsea satte i gang tempo og produserte flere store muligheter de første ti minuttene, men tre kvalifiserte redninger fra Leicester-keeper Kasper Schmeichel stoppet Cesc Fabregas og co, sistnevnte prøvde seg på en chip alene med den danske landslagskeeperen.

Men han var ikke den eneste som gjorde seg fortjent til lønna. For på den andre siden viste Thibaut Courtois hvorfor han er regnet som et av verdens største keepertalenter, og hvor Petr Cech er henvist til benken. Med to kjemperedninger etter avslutninger fra David Nugent hindret belgieren en kalddusj i et heidundrende åpningskvarter i den andre omgangen.

Costa hamret inn ledermålet

Men det var likevel ikke ufortjent da Diego Costa fikk æren av å sette årets første seriemål på Stamford Bridge. En nydelig stikker fra Oscar fant Branislav Ivanovic på høyresiden, og innlegget fant Diego Costa. Den brasilianskfødte spanjolen misset med dempingen, men satte i samme bevegelse Leicester-spiller Andy King ut av spill. Dermed fikk han en relativt enkel jobb med å hamre inn 1-0, selv om Schmeichel var nær ved å være først på ballen.

Chelsea fortsatte dominansen, men måtte vente til det 77. minutt før det andre målet satt bak Schmeichel. Eden Hazard mottok ballen fra Fabregas på venstresiden og vendte innover før han sendte i vei en markkryper fra 12 meter. Ballen fikk en ørliten retningsforandring på Wes Morgan – nok til å utmanøvrere en uheldig keeper.

- En annen holdning

— Noen ganger trenger man ikke bytte spillere, men bytte holdningen. Det var det vi gjorde og vi hadde full kontroll i 2. omgang, selv om jeg ikke glemmer Leicesters kjempesjanse på 0-0, sa Chelsea-manager Jose Mourinho i et intervju vist på TV2 etter kampen.

— Vi hadde så mange sjanser, og god kontroll. Det var helt åpenbart at vi fortjente tre poeng, oppsummerte han.

Swansea med full pott

Swansea fulgte opp den sterke 2-1-seieren mot Manchester United i serieåpningen med 1-0 hjemme mot nyopprykkede Burnley. Nathan Dyers scoring etter 23 minutter ble kampens eneste i Wales.

Southamptons hjemmemøte med et West Bromwich, uten tidligere Rosenborg-spiller Cristian Gamboa i troppen, endte med 0-0 på St. Marys Stadium.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk