Nå våkner Grønkjær

<p>Selv veteranene får gåsehud ved tanken på hva som venter i Parken i kveld.<br></br></p>

VIKTIG: Jesper Grønkjær scoret reduseringsmålet for FCK på Lerkendal. Her i duell med Kris Stadsgaard.

— Akkurat som da jeg var 20 år, kan jeg fortsatt få gåsehud og et kick om det er fulle hus og masse bråk, piff og jubel, sier 33-årige Jesper Grønkjær til danske politiken.dk i dag.

Veteranen har vært strålende for FC København de siste kampene, og blir omtalt som Ståle Solbakkens trumfkort.

Siste sjanse

Før slaget om Norden del II er Rosenborgs gledesdreper (i form av å være mannen bak reduseringsmålet i 2-1 kampen på Lerkendal) rett og slett alvorlig på hugget igjen.

— Det er i det avgjørende kampene man for alvor tester seg selv. Og for meg er presset en inspirasjon og en fantastisk motivasjon, sier Grønkjær.

For han har veldig lyst å være i det gjeve selskap en siste gang. I likhet med Rosenborgs Roar Strand er kveldens kamp veteranens siste hinder på veien for noen siste Mesterliga-sprell.

— Jeg har spilt i Mesterligaen flere ganger, og det er nok siste skudd i børsa for midt vedkommede, medgir veteranen overfor Sporten.dk.

Der melder han også fra om at han gjerne spille 120 minutter, om det skulle bli nødvendig. Og ta eventuelle straffespark.

30 000 i ryggen

Det er ventet 30 000 tilskuere i Parken, og Grønkjær håper flest mulig vil bidra til å spenne mesterliga-kråkfot på RBK.

— Tilskuernes bråk kan selvfølgelig være sjenerende for motstanderne, som angriperen uttrykker det overfor Politiken.

Danske fotballjournalister tror at Grønkjær og Dame N'Doye får fornyet tillit i FCK-angrepet, blant annet på bekostning av Cesar Santin.

Mens Kris Stadsgaard advarte mot førstnevnte , var det stort sett toppscorer N'Doye «alle andre» snakket om.

RBK, Nordsjælland og Lyngby

Toppscoreren klarte bare å levere to gigantiske bommer i Trondheim (en opp på tribunen, en kjemperedning av Daniel Örlund), og måtte tusle av trøndersk gress med bunnkarakter.

Før kveldens returkamp avviser toppscoreren at han er revansjesugen. Han tenker heller på RBK som Nordsjælland, og forsøker å fortrenge hva det handler om i Parken:

100 millioner kroner, plassen i den gjeveste e-cupen, nasjonspoeng, ære, berømmelse og den endelige utnevnelsen av Nordens fotballkonger. For å nevne noe.

N'Doyes svar: Bare er en kamp som alle andre.

- Som mot Nordsjælland eller Lyngby. Det er ikke vanskeligere å score mot Rosenborg som mot for eksempel Lyngby , sier han til Politiken.dk.