Fotball

– Vi kan ta Norge til mange mesterskap

Sommerens U21-kaptein en av åtte EM-spillere i Høgmos tropp.

THE YOUNG ONES: De er unge, de er fremadstormende og har klare mål. (Fra v.) Stefan Johansen, Mads Møller Dæhli, Ørjan Håskjold Nyland, Anders Konradsen, Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg, Marcus Pedersen og Magnus Wolff Eikrem har skumle planer for sin videre landslagskarriere.
  • Kjetil Flygind

HENING (aftenposten.no): Stefan Strandberg var kaptein for det norske U21-laget som i sommer tok bronse i EM i Israel. Totalt er åtte av spillerne fra Tor Ole Skulleruds EM-mannskap nå inne på Per-Mathias Høgmos A-landslag.

– Det er ikke sånn at det er jeg som bestemmer det ettersom jeg ledet guttene i sommer. Det er nok ikke sånn det funker, sier Skullerud til Aftenposten.

Tirsdag kveld landet det norske laget i Danmark. Onsdag var det første trening i Herning hvor privatlandskampen mot Danmark spilles fredag. Og med seg til Danmark har Høgmo og Skullerud åtte spillere fra EM.

– Svært unge

Keeper Ørjan Håskjold Nyland, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Stefan Johansen, Anders Konradsen, Magnus Wolff Eikrem, Marcus Pedersen i tillegg til Strandberg får alle også trolig spilletid i kampene mot Danmark og Skottland. For Høgmo vil teste så mye som mulig av sin unge tropp.

– Det er mange interessante aspekter ved denne samlingen. Ett av dem er at 12 av 21 spillere er det jeg vil kalle svært unge og er den nye generasjonen, sa Høgmo onsdag.

Stefan Strandberg håper de av sommerens U21-lag som er med på A-landslaget får tid til å vise at de kan prestere også på øverste nivå.

– Det er morsomt at så mange av oss nå er her på A-landslaget. Og får vi litt tid kan dette laget spille seg så godt sammen at vi kan være med på å ta Norge til mange mesterskap i tiden som kommer. Det er jeg helt sikker på. Vi som kommer fra det U21-laget er en gjeng med gode fotballspillere, så dette er helt klart fremtiden for norsk fotball, sier Stefan Strandberg til Aftenposten.

Naturlig

Moldes keeper Ørjan Nyland er egentlig ikke så overrasket over at det er så mange fra sommerens bronselag som er sammen på A-laget.

– Vi viste en veldig god utvikling og hadde et godt mesterskap, og mange hadde nivået inne. Mange hadde også vært innom A-landslaget før EM, så jeg synes det bare er naturlig at flere får vise seg frem, sier Nyland.

Per-Mathias Høgmo kommer til å bygge sitt Norge med flere spillere fra Skulleruds EM-lag. Deriblant Omar Elabdellaoui og Stefan Johansen. I tillegg er spillere som Magnus Wolff Eikrem, Marcus Pedersen og Håskjold Nyland spillere som kan bli satset på når EM-kvaliken starter i september 2014. – Det er denne generasjonen som skal være med på å prege norsk fotball i årene fremover. Vi ønsker at disse spillerne skal bidra til å utvikle landslaget til et så høyt nivå som mulig. Det er mye kvalitet i den gjengen der, roser Høgmo.

– Morsomt at så mange av oss er samlet her. Men nå må vi prestere også, vi er nødt til å gripe sjansen, sier Marcus Pedersen.

Les også

  1. Han er Norges nye kaptein

  2. Skjelvik: - Fullstendig uventet

  3. Gamst Pedersen overrasket av å bli tatt ut

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Norge U21