Det så lenge helsvart ut. Så avgjorde Barcelona cupfinalen etter Messi-magi

Jordi Alba avgjorde en ellevill kamp i ekstraomgangene.

Det var voldsomme jubelscener da Jordi Alba satte inn 1-0 for Barcelona.

Den spanske landslagsbackens scoring i den første ekstraomgangen var nok til å sikre en ny cuptriumf for Barcelona. Forspillet sto Lionel Messi for, da han med en utsøkt gjennombruddspasning spilte Alba gjennom alene med keeper. På overtid i den andre ekstraomgangen var kampen punktert.

Lionel Messi var nok en gang regissør — denne gangen var det brasilianske Neymar som fikk æren av å sette ballen i nettet. Og dermed endte det med 2-0 til Barcelona.

Ti gule kort, tre røde, illsinte spillere, krampe på dommeren og skade på Luis Suarez. Søndagens spanske cupfinale inneholdt det meste. Etter 122 spilte minutter også to mål.

Det var nok til å sikre Barcelona sitt andre trofé i Spania for sesongen, etter at de for ikke lenge siden sikret serietittelen rett foran nesen på rivalen Real Madrid. Men det så lenge vanskelig ut.

Mascherano utvist

Barcelona var store favoritter før avspark, som nylige mestere i den spanske serien og med verdens mest fryktede angrepsrekke. Riktignok kom Sevilla fra en svært overbevisende 3-1-seier over Liverpool i finalen av Europa League, men var ventet å få en tøff jobb med å håndtere Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar og co.

Det var også katalanerne som kom best i gang i Madrid. Luis Suarez har banket inn mål på bestilling denne sesongen, men avslutningen hans etter åtte minutter gikk utenfor stolpen.

Les også

Liverpool kollapset da Sevilla tok historisk trippel

Ti minutter senere var det Sevilla sin tur til å prøve seg. Vitolo fant den store helten i onsdagens finale mot Liverpool, Coke, foran mål, men midtbanespilleren bommet fullstendig med sin avslutning.

Som forventet var Barcelona laget som styrte, men etter 36 minutter fikk de seg en kalddusj. Javier Mascherano rev ned Kevin Gameiro rett utenfor 16-meteren, og argentineren ble fortjent belønnet med rødt kort.

Ever Banega var nære å straffe katalanerne, men hans frispark ble reddet av Marc-André ter Stegen. Dermed var lagene like langt etter 45 minutter.

Suarez ut med skade

Argentinske Banega testet skuddfoten før pause. Like etter hvilen var han uhyre nære. Midtbanespilleren ladet skudd, og via beinet til Pique traff ballen stolpen klokkerent.

Les også

Ny regel: Klubbene må fylle stadion for å unngå bøter

Lionel Messi (t.h) geleider en skadet Luis Suarez av banen etter 55 minutter.

Ti minutter før pause ble Barcelona redusert til ti mann. Etter pausen fortsatte motgangen. Årets toppscorer i den spanske eliteserien, Luis Suarez, måtte gå av banen ti minutter etter hvilen med det som så ut til å være en strekk på baksiden av låret. Dermed ble det en sørgelig avslutning på sesongen for en av årets store spillere i Fotball-Europa.I samme situasjon ble Lionel Messi liggende etter et sammenstøt med en Sevilla-spiller, men superstjernen ristet av seg skaden og fortsatte.

Med en spiller mindre, og uten toppscoreren på banen, var Barcelona naturligvis preget, og Lionel Messi virket mer interessert i å furte enn å spille. 65 minutter var spilt da Sevilla spilte seg til nok en god målsjanse. Krychowiaks skudd fra 16 meter hadde god retning, men en forsvarer fikk kastet seg inn og blokkert ut til hjørnespark.

Les også

Ingen Diego Costa i Spanias EM-tropp

Rødt kort på Sevilla-spiller

15 minutter før full tid fikk Lionel Messi skyte frispark fra god posisjon. Men det så lenge ikke ut til å være argentinerens dag, og skuddforsøket ble for slapt og enkelt reddet av Sevillas keeper.

Det var ikke slutt på dramatikken i Madrid. Snaue ti minutter før full tid ble en i Barcelona trenerapparat sendt på tribunen etter å ha vært tydelig frustrert på dommeren. Minuttet etter ropte Sevilla på straffespark, men dommeren vinket spillet videre.

Frustrasjonen ble større og større hos Barcelona, og laget var forbannet på en rekke dommeravgjørelser. På overtid fikk de endelig medhør, da Ever Banega ble utvist etter å ha felt Neymar alene med keeper. Dermed hadde lagene like mange spillere på banen.

Lionel Messi hadde vært uvant anonym, men som i fjor skulle argentineren bli avgjørende for utfallet i cupfinalen. Etter 96 minutter regisserte han vinnermålet med et øyeblikks fotballmagi. Argentineren spilte Jordi Alba vakkert gjennom, og den spanske landslagsbacken lurte ballen inn i det lengste hjørnet.

Det var enormt mye som skjedde i Madrid. Ti minutter før slutt i den andre ekstraomgangen oppsto kampens mest spesielle situasjon, da dommeren ble liggende nede med krampe. Men han klarte å riste av seg skaden og fullføre oppgjøret.

Sevilla så slitne ut utover i sin andre cupfinale denne uken, og klarte ikke komme med noe svar på Barcelonas ledelse. På overtid i den andre ekstraomgangen pådro Daniel Carrico seg rødt kort, kampens tredje.

Og etter 122 spilte minutter var det over, da Neymar trillet inn 2-0 etter nok en vakkert pasning fra Lionel Messi.

Med 2-0-seieren endte 2015/16-sesongen med en dobbel for katalanerne.