Fotball

Sliten og lei av «Selnæs-maset»: Da måtte Konradsen ta grep

Åpenhjertig Anders Konradsen sier han «skrudde av verden» etter Odd-tapet.

Anders Konradsen har fått ansvaret med å fylle tomrommet etter Ole Selnæs (i bakgrunn), som forsvant til fransk fotball etter en fantastisk fjorårssesong. Her er de to 2-1-seieren over Stabæk på Lerkendal i september i fjor.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM: — Det var veldig mye oppmerksomhet rundt den sentrale midtbanerollen i RBK under sesongoppkjøringen, sier Konradsen til adressa.no.

Og fortsetter:

— Jeg var forberedt på at det ville bli litt, men ikke så mye. På et tidspunkt ble det slitsomt, og jeg følte at hele diskusjonen påvirket meg; jeg fikk mindre energi av det. Da valgte jeg å kutte litt ut hva omverdenen mente og tenkte, og kun fokusere på meg selv og tilbakemeldingene fra spillere og trenere. Det gjorde meg piggere.

- Når toppet det seg?

— Etter første serierunde, da vi tapte. Da var det masse mas med en gang. Nå har jeg aldri vært den mest ivrige på sosiale medier, og heller ikke når det

kommer til aviser og det som skrives. Men jeg kuttet ut det meste. Det tok bort litt av fokuset fra det som var min jobb i RBK-laget.

 • Les også: Slik forklarer Selnæs at han har spilt fem kamper på fire måneder

Matchvinner mot Tromsø

Det er dagen etter at han ble matchvinner mot Tromsø. Fra den sentrale midtbaneposisjonen.

Posisjonen som i hele vinter har gått under navnet «Selnæs-rollen». På sosiale medier. I «vanlige» medier. Og også i Adresseavisen.

En rolle Konradsen fikk av trener Kåre Ingebrigtsen da nettopp Selnæs ble solgt til St. Etienne 1. februar, og som siden har blitt den store sportslige snakkisen. Adresseavisen vurderte Konradsen for å være aller best som indreløper, og snekret sammen en liste med aktuelle kandidater RBK kunne kjøpe inn for å erstatte Selnæs.

Saken ble diskutert i flere aviser, og «Selnæs-rollen» ble debattert på sosiale medier etter hver treningskamp. Var Konradsen god nok? Ville han bli god nok? Eller måtte styreleder Ivar Koteng fram med sjekkheftet og hente noe nytt?

Har blitt stille

Diskusjonene eskalerte etter 0-1-tapet for Odd i serieåpningen.

Sakte, men sikkert har spørsmålene imidlertid blitt færre. RBK har lagt om spillestilen noe på midten, latt Konradsen jage mer i angrep sammen med Mike Jensen og Fredrik Midtsjø, og gradvis har ting fungert bedre.

Noe som toppet seg mot Tromsø, da Konradsen stanget et innlegg fra Pål Andre Helland i nota – og ble matchvinner.

— Det var godt å få den. Jeg vet at jeg er målfarlig når jeg kommer inn foran mål, og det skal jeg også være, sier Konradsen selv om den saken.

Samtidig innrømmer altså 25-åringen at han lot seg påvirke av alle spørsmålene i vinter.

Her stanger Anders Konradsen inn den viktige 2-1-scoringen borte mot Tromsø på Alfheim.

— Jeg var nok ikke forberedt på at det skulle bli så mye fokus på det, som det ble. Derfor valgte jeg å kutte ut. Og jeg vet jo veldig godt hva jeg står for selv som spiller, sier han.- Nå topper vi tabellen, og jeg forsøker å løse rollen på min måte. Jeg og Ole (Selnæs) har ulik spillestil, og for meg handler det om å gjøre grovjobben defensivt, og å gjøre ting enkelt med ball; sette opp vinger og indreløpere. Og bidra med noen scoringer, smiler Konradsen.

Les også

Dette mener Selnæs om etterfølgeren

(krever innlogging)

Bruttern: — Ble mye fokus i mediene

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er enig med Konradsen i at det ble i overkant stor diskusjon i omgivelsene rundt «Selnæs-rollen» før denne sesongen.

— Definitivt. Det ble nesten slik at mediene lette etter feil Andes gjorde i forhold til hvordan Ole løste rollen. Saken er at de to er ganske ulike, og at det derfor er håpløst å sammenlikne. Men han er godt i gang med å gjøre den til «Konradsen-rollen», nå. Vi er veldig fornøyd med hvordan han løser den.

Bruttern forstår samtidig at det er en rolle som stiller høye krav i nettopp en klubb som Rosenborg.

Ole Selnæs, som nå spiller i Frankrike, er imponert over hvordan Konradsen har taklet «Selnæs-rollen».

— Den er jo ganske historisk, den rollen, og har hatt mange navn. Sverre Brandhaug. Bent Skammelsrud. Ørjan Berg. Ole var også veldig god i rollen, og alle var redd det skulle bli et stort savn. Men vi som så Anders hver eneste dag på trening var aldri redde for det. Han har løst det veldig kjapt, og vært god, sier Ingebrigtsen.

Selnæs imponert

Lørdag snakker Ole Selnæs selv i Adresseavisen om Konradsen som etterfølger i rollen. 21-åringen, som nå er i Frankrike, er imponert over hvordan nordlendingen har løst det.

Og er tydelig på at RBK ikke kunne fått noen bedre erstatter.

— Det er hyggelig at Ole sier det han sier. Han er en kjempegod spiller, som var veldig god i den rollen i fjor, sier Konradsen.

Les også

 1. Rosenborg fortsetter presset mot forbundet

 2. Slik forklarer Selnæs at han kun har spilt fem kamper på fire måneder

 3. Rosenborg håper kjøpelystne klubber ikke merker seg Hellands fremgang

 4. RBK-kapteinen: - Vil aldri snakke opp en kunstgressbane

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Anders Konradsen
 3. Rosenborg BK