Bersant Celina skal være med på Citys Kina-turné

Bersant Celina bekrefter at han er en av Pep Guardiolas utvalgte når Manchester City reiser til Kina for å spille flere storkamper i slutten av måneden.

MED PÅ TURNÉ: Bersant Celina får bli med på Manchester Citys tur til Kina.
  • 100% Sport

— Ja, jeg skal være med dit, sier 19-åringen som er født og oppvokst i Drammen til NTB.

— Vi har fire store kamper der borte, så det blir høyt nivå. Jeg håper jeg får spille noen av kampene og vise meg fram.

Manchester City innleder oppholdet i Kina med en treningskamp mot den tyske seriemesteren Bayern München 20. juli.

Fem dager senere blir det et aldri så lite Manchester-derby i Beijing når trenerprofilene Pep Guardiola (City) og José Mourinho (United) møtes for første gang med sine nye klubber i en treningsturnering. Borussia Dortmund er Citys andre motstander.

LES OGSÅ:

Les også

Magnus Carlsen slo tilbake etter marerittstarten

Les også

Blytungt Odd-tap i europaligaen

Les også

Her legges grunnlaget for norsk håndballsuksess i Rio

Går mot utlån

Celina er en av ungguttene Guardiola har ønsket å ha med seg på førstelagstreningene siden Manchester City startet oppkjøringen i forrige uke. Fjell-gutten synes det var godt å komme i gang etter en sju ukers ferie som ble tilbrakt i Drammen og i Tyrkia.

— Det har vært veldig bra. Guardiola liker meg godt og sier jeg må bruke teknikken min, forteller norsk-kosovaren.

19-åringen har ikke fått noen signaler om hvilke planer den spanske manageren har på hans vegne, men understreker at han er ferdig med spill på U21-nivå.

— Mest sannsynlig blir det et utlån. Det viktigste er at jeg får spille kamper. Jeg vil spille i en toppdivisjon, kanskje i Spania eller Italia, eventuelt i den engelske mesterskapsserien, sier Celina, som er en av tre nominerte i kåringen om å bli årets reservelagsspiller i City for 2015/16-sesongen.

Debuterte mot seriemesteren

Celina var godt likt av klubbens forrige manager, Manuel Pellegrini, og var også med på lagets vinteropphold i Abu Dhabi sammen med tre andre reservelagsspillere i januar. Der fikk han et innhopp mot Hamburg.

Den offisielle debuten for førstelaget kom i FA-cupkampen mot Norwich i januar. Siden startet han cupkampen mot Chelsea, før han serverte Sergio Agüero i Premier League-debuten da argentineren reduserte til 1-3 mot seriemester Leicester i februar.

19-åringen signerte ny femårskontrakt med Manchester City i mai.

Celina fikk mye oppmerksomhet i vinter da han valgte å vrake det norske landslaget til fordel for Kosovo, som nylig ble medlem av UEFA. (©NTB)