Fotball

Dette har ikke skjedd på 728 dager

Endelig scoret Veton Berisha på Viking stadion igjen. Og Zymer Bytyqi scoret sitt første.

svp://30096?view=adressa
  • Mats Slaastad Birkelund

VIKING – TROMSØ 3-1 (1-0)

VIKING STADION (Aftenbladet): 14. april 2013 ble Veton Berisha matchvinner i 1-0-seieren over Odd på Viking stadion. Siden har det vært stang ut. Det skulle ta 728 dager før han igjen kunne juble over Tippeliga-scoring på Viking stadion.

PÅ HUGGET: Endelig scoret Veton Berisha på Viking stadion igjen.

Han fikk god hjelp av Tromsø-målvakt Benny Lekström, som spilte ballen rett i beina til Berisha etter et tilbakespill. Men mål er mål.I pressesonen etter kampen prøver han så godt han kan å forklare at det var viktig for kampen og laget, og ikke så viktig for ham. Men alle som så ansiktsuttrykket til Veton Berisha da han satte ballen i nettmaskene foran Vikinghordene så lettelse og glede.

— Det viktigste for meg er å prestere og å hjelpe laget. Men selvfølgelig, jeg tenker jo litt på at jeg vil score mål. Og det betydde mye og det gir selvtillit å score mål. Det forventes jo at jeg scorer, og etter en periode uten mål blir man jo byttet ut av laget. Sånn er det bare, sier Berisha.

En ny Veton

Han innrømmer at han tidligere kanskje har fokusert for mye på målene, og dermed lagt et for høyt press på seg selv. I fjor ble det bare én scoring på hele sesongen. I år har han fokusert på å ikke tenke for mye å målene for å unngå å legge press på seg selv.

— I år skal folk få se det de har sett de to siste kampene. En Veton som har jobbet godt for laget og tar løp. Så får resten komme etter hvert. Jeg vil ikke tenke på det som skjedde i fjor. Det er en ny Veton i år, sier han.

Viking-publikummet jublet med glede og lettelse da yndlingen Veton Berisha endelig scoret igjen.

— Det var en veldig fin pasning han fikk der, Veton. Neida, men det er veldig viktig at spissene scorer. Jon Dadi var også veldig nære. Men det var veldig gøy at Veton fikk scoret, for det er jo det målet som avgjør kampen. Han jobber veldig godt og spiller en bra kamp, sier Jonevret.

En drøm som gikk i oppfyllelse

Etter 76 minutter presenterte en ny yndling seg på stadion. Tromsø stanget en corner ut i returrommet. Der kom kampens beste spiller. 18 år gamle Zymer Bytyqi. Han hamret ballen i nettmaskene og satte spikeren i kista. 3-1. En drøm som gikk i oppfyllelse for det unge og omdiskuterte talentet.

— Jeg har drømt om å score på Viking stadion siden jeg var liten. Den følelsen jeg fikk når jeg så ballen gå i mål kan ikke beskrives. Jeg husker nesten ikke målet en gang. Det var helt sykt, sier Bytyqi.

Det har vært mye frem og tilbake, opp og ned, med Bytyqi. Fra å debutere som tidenes yngste i Tippeligaen (før Martin Ødegaard) bare 15 år og 260 dager gammel, til en nedtur i Red Bull Salzburg og nok en nedtur i Sandnes Ulf i fjor.

Nå er Bytyqi på vei tilbake. Nå skal han la beina snakke og vise frem talentet sitt.

— Jeg har lært veldig mye av årene som har gått. Ambisjonene mine er fortsatt store, men nå er jeg veldig fornøyd med å være her. Dette er rett klubb for meg nå, sier Bytyqi.

— Når Zymer kom hjem fra landslaget har han trent veldig bra og gjorde et godt innhopp forrige helg. Når Samuel var litt småskadet var jeg ikke i tvil om at han skulle få spille. Det er også gøy med lokale spillere. Dette var jo planen: At han skulle få vise at han er en bra fotballspiller. Det var nesten så det kom en liten tåre når han scoret der. Han har jobbet hardt, sier Jonevret.

Les også

Berisha og Bytyqi senket Tromsø: - Vi er utrolig glade og lettet

svp://30096?view=adressa

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Tromsø IL