Fotball

Verdens vakreste idioti

SUPPORTERBLOGG: Elsker å se tjueto idioter løpe etter en ball.

FEST UANSETT: Enten man ligger i toppen av tabellen, eller i andre enden, er det en fest 16. mai.
  • Jørund Johansen

Den vakreste dagen i norsk fotball. En høytid i seg selv. Festen over alle fester. Den dagen fotballen feires, da alle går på kamp, da alle i hele Norge finner seg et lag å holde med. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Fulle arenaer, fulle bortebusser og fulle russ. En dag der jeg smiler fra øre til øre, kun fordi jeg elsker fotball, kun fordi jeg elsker å se tjueto idioter løpe etter ei hvit kule. Helt idiotisk, men verdens vakreste idioti.

Dagen før dagen er gul

Det er den beste og største dagen innen norsk toppfotball. På Aspmyra betyr det den dagen da det endelig kommer litt ekstra med folk. 17. mai er rød, hvit og blå, mens 16. mai i Bodø er helgul. En dag da man endelig ser litt folk på den ellers så stusselige SKS-tribunen. Tribunen der det så og si aldri sitter folk. Det er så herlig å se på, det gir meg en så fantastisk følelse.

Det er på mange måter den dagen da alle andre resultater skal legges litt bort. Det skal bare være en fest. Det bør være den dagen da spillerne bare er lykkelige for å få gjøre det de gjør.

De får være med på tidenes fotballfest, og det synes jeg de skal nyte. Glem for et lite øyeblikk hvor dårlig vi faktisk har gjort det. Vi får spille på Aspmyra på selveste 16. mai mot det laget vi elsker å hate, Tromsø. Nyt det!

For borgertogets skyld...

Gi oss fotballfest, gi oss seiersrus. Gi russen noe ekstra å feire, gi de en skikkelig avslutning på russefeiringa. Gi dere selv en god følelse, sånn at dere slipper å komme i borgertoget etter å ha tapt mot erkerivalen. Det er det siste dere trenger gutter.

Jeg skulle gjerne hatt det slik at alle lokaloppgjørene ble satt opp på 16. mai, og at man hadde hatt mulighet til å se alt sammen. Kamp helt fra klokken 12.00 og fram til klokken 22.00. En hel dag med fest. Kun de deiligste oppgjørene man kan få i Tippeligaen. Bodø/Glimt mot Tromsø, Rosenborg mot Molde, Vålerenga mot Lillestrøm og så videre. Hadde ikke det vært deilig?

Det hadde vært en drøm for en helt vanlig fotballidiot som meg selv. Drit i Premier League, La Liga og Bundesligaen, dette er norsk fotballs dag.

Dette er vår tid til å skinne.

Les også

  1. Forbanna drittlag

  2. En hyllest til Mjøndalen

Les mer om

  1. Supporter
  2. Bodø/Glimt