Stokkelien vurderer Norge-retur

New York Cosmos vil at Mads Stokkelien skal danne spisspar med legenden Raúl. Men det er ingen selvfølge at 24-åringen takker ja.

HJEMME: Mads Stokkelien var på julegavehandling i Kristiansand mandag.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg kan godt se for meg å bo i New York ett år til.

Mads Stokkelien (24) har byttet ut blinkende reklameplakater på Times Square i New York, med julelysene i Markens gate. 2014 har gått fort for Hånes-gutten som har gjort seg ferdig med sin første sesong i New York Cosmos.

Nå hjemme igjen i Kristiansand - fortsatt litt preget av jetlag - røper han at han har tilbud fra klubben om å fortsette. Klubben fra den amerikanske metropolen har forespeilet en rolle for Stokkelien som spisspartner sammen med Real Madrid-legende Raúl, som er hentet til klubben foran neste sesong.

— Det er klart det hadde vært moro å spille sammen med ham, og jeg tror jeg kunne plukket opp mye av Raúl. Han var med på trening en uke, og det var vanvittig kult, sier den tidligere Start-spissen til Fædrelandsvennen.

Tenkeboksen

Men der mange i Stokkeliens situasjon ikke hadde tvilt et sekund på å takke ja, nøler Hånes-gutten med å gi et endelig svar på kontraktstilbudet. Grunn: tannlegestudiene. Før Stokkelien takker ja vil han ha en endelig avklaring fra skolen, for å hindre at han må ta igjen studieår.

— Jeg er litt i tenkeboksen, og i en dialog med skolen. Foreløpig har jeg ikke noe tidspress fra klubben på å takke ja, men jo lengre tid jeg bruker, desto større sjanse er det at klubben finner en erstatter, sier han.

Selv er han godt fornøyd med sesongen. Han er klubbens toppscorer med åtte mål, og scoringen hans mot New York Red Bulls er av fansen kåret til årets mål.

- Angrer ikke

— Jeg føler jeg har tatt steg sportslig. Samtidig har jeg vokst som menneske. En ting er å flytte alene til Oslo, men å flytte til et nytt land med alt det innebærer er noe helt annet. Jeg trives veldig godt, og angrer ikke på valget jeg har tatt.

- Blir det ensomt?

— Det går ikke an å være ensom i New York, sier Stokkelien, som forteller at han får mye besøk nedover av familie og venner.

- Start aldri uaktuelt

Cosmos har sagt de gjerne vil skrive en lengre kontrakt med 24-åringen, men Stokkelien selv vil først få avklaring med skolen før han avgjør om det er aktuelt for han å bli lengre enn ett år til.

Han sier han ikke har tilbud fra andre norske klubber, men lyser opp når praten peiler inn på Start. Om Alejandro Castro forsvinner skal kanskje klubben ha en ny spiss, og for Start-supporteren vil gamleklubben alltid være interessant.

— Start er aldri uaktuelt. Men timingen må være riktig, både for meg og for Start. Man vet aldri hva som skjer. Men det er moro for meg som nå kun er tilskuer å se alle lokale ungguttene som kommer til, sier kristiansanderen som ser alle Start-kamper han har mulighet til.

I Start er de klare over Stokkeliens situasjon.

— Mads er en vi på generelt grunnlag følger med på hva driver med, men per nå er ikke vi i den situasjonen der vi er på jakt etter en spiss, sier styreleder Magne Kristiansen i Start.