Fotball

Folket tror ikke på Viking lenger, de føler seg lurt

Davy Wathne var nådeløs mot Stavanger-publikummet. Nå må det bygges en helt ny supporterkultur i byen.

KULTUR: Det må bygges en ny supporterkultur i Stavanger, mener artikkelforfatteren.
  • Tommy Nærland
Tommy Nærland, Viking-supporter.

Større medgangssupportere enn i Stavanger skal du lete lenge etter. Det skal dog sies at de som alltid støtter opp er utrolig flinke til å støtte laget i tykt og tynt.Men hvorfor er det blitt slik, og hvordan er det Stavanger-folket tenker?

Flopp x flopp

Viking har skutt seg selv i foten over flere år. Medaljer, spill i Europa og store ord er brukt, år etter år. Etter at vi flyttet inn på nye Viking Stadion i Jåttåvågen er alt vi sitter igjen med en bronsemedalje fra 2007. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Folket tror ikke på Viking lenger, de føler seg lurt.

Med økonomien vi hadde tidligere kunne vi vært et hestehode foran resten av lagene den dag i dag. Men den ene floppen etter den andre ble kjøpt inn.

Måten Viking ble styrt på var totalt katastrofe, og ikke forsvarlig på noen som helst måte. Vi er til og med i fare for å havne i rød sone økonomisk til sommeren.

Flere gikk også over til å heie på Sandnes Ulf da de rykket opp. Bytte lag!!?? BYTTE LAG!!?? ”Jeg er jo fra Sandnes, så det er jo naturlig for meg å bytte lag nå som de er kommet opp i eliten” Slik var utsagnene til de fleste. Jeg trodde ikke mine egne ører.

Oilers-supportere som ikke kan reglene

I tillegg har vi Oilers som er kjempe-pop for tiden. Taper Viking så kan vi trøste oss med at Oilers vinner. En stor andel av de som går på hockey-kampene kan jo ikke reglene engang, men likevel er de Oilers— supportere av hele sitt hjerte, og har selvfølgelig vært det de 10 siste årene.

LES OGSÅ: Hva kan vi lære av Mjøndalen?

Det som slår meg da er at Stavanger folket er mest opptatt av det som er pop der og da, det flertallet synes er kult akkurat nå.

Viking var kult da vi fikk ny stadion, Sandnes Ulf var kult da de rykket opp, Oilers er kult nå som de vinner alt. Vi snakker medgangssupportere av en annen verden.

Viking drar heller ikke folk på stadion med å selge billetter opp mot 360 kroner stykket.

Hva med i stedet heller senke prisene, fylle opp stadion, som gir mersalg i kioskene og igjen mersalg av supportereffekter, og ikke minst mer stemning på tribunene?

Spillerne er jo helt klart mer tjent med 15 000 på tribunen, enn 5000. ## TV på hytta, Porsche og Rolex

Min mening er at en billett ikke burde koste mer enn 150 kroner. Så får vi heller springe rundt med bøsser på stadion, og i byen, til de som ønsker å gi litt mer for at økonomien til Viking skal bedre seg. Og jeg stiller gledelig med første tusenlapp selv, om billettprisene senkes.

Alle har en mening om Viking, alle bryr seg om Viking, så Viking vil alltid være størst i regionen, det er det ingen tvil om.

Problemet er bare at alle hiver seg på hylekoret med en gang det butter litt i mot, alt blir plutselig så fryktelig negativt, og det er klart det er en tung trend å snu.

Det må bygges opp en helt ny supporterkultur i Stavanger, og det kan bli lettere sagt enn gjort.

Vi blir stadig en større og større by innen næringsliv, og fra gammelt av var fotballen for industriarbeiderne. Dette tror jeg fortsatt henger igjen, vi har hytter både i fjellet og ved sjøen, og velger heller å reise dit i helgene.

Og på hyttene har vi TV, med den ene utvidelsespakken etter den andre. Vi kan jo bare se kampen der uansett.

Da sitter vi igjen med oss som ikke kjører rundt i Porsche og ikke går med Rolex-klokker. Vi tenker litt mer på de stive prisene på stadion, og hva vi får igjen for disse pengene.

Hvor er kjærligheten?

Viking priser seg ut, samtidig som sparekniven er skarpere enn noen gang før.

Jeg kan bare tro, be og håpe på at laget leverer denne sesongen, ellers er jeg stygt redd for at tilskuertallene vil se enda verre ut i år enn hva de gjorde i fjor.

Desverre tenker mange underholdning fremfor kjærlighet til klubben, det er både trist og vondt å se.

Les også

  1. Hva kan vi lære av Mjøndalen?

  2. Her jubler «Fygaren» for cupgull, og tidenes beste Viking-låt

  3. Det ble en lang tur hjem

Les mer om

  1. Supporter
  2. Viking FK