Fotball

Flovik åpner for to spisser

Zdenek Ondrasek opplever måltørke. Nå åpner Bård Flovik for to spisser i TIL.

VIL BY OPP TIL FEST MOT RBK: Bård Flovik vurderer å gi Zdenek Ondrasek en spisspartner.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Tsjekkeren har spilt 550 målløse minutter i eliteserien. Forrige nettkjenning kom mot FK Haugesund 28. juni. Kanskje har Ondrasek savnet litt støtte på topp, for stort sett har TIL spilt med kun én midtspiss denne sesongen. Samtidig har Runar Espejord banket inn drøssevis med mål for TIL 2. — Mange på diverse TIL-forum ønsker seg to spisser for å få hull på byllen. Er det noe du vurderer, Bård Flovik?

— Ja, helt åpenbart. Vi må gjøre hva vi kan og snu hver stein for å ta gruppa fremover. Hvis det er to spisser, er det ingen prestisje i det. Man gjør det som kreves og er riktig. Om det er med to spisser, så gjør vi det, svarer Flovik.

Knivsegg

I de siste tre kampene har det vært relativt trygt defensivt, mens det har skurret litt offensivt for ”Gutan”

— Ja, det der er en knivsegg. Hvilken side skal du rette på? Alle kan lese tabellen, og vi kommer ikke til å klare oss hvis vi ikke er gode bakover. Så må vi finne mixen: Det å være god bakover og skape nok, sier Flovik.

Og utdyper:

— Det hjelper ikke å score masse mål i hver kamp hvis vi slipper inn mye. Det er veldig sentralt for meg at laget har en god plattform for forsvarsspill som holder i eliteserien.

Byr opp til fest

- Ikke minst er det viktig på søndag mot Rosenborg?

— Ja, de har fremstått strålende bra. De har dobbel dekning og klassespillere i hver rolle med en innarbeidet struktur. De er voldsomt offensiv i det miljøet, sier Flovik.

— Det blir en festaften her i flomlys søndag kveld mot Norges klart beste lag, med den dramaturgien der. Det kan bli skikkelig artig. Vi skal by opp til festen og prøve å være med på den, sier Flovik.

Les også

 1. «TIL-styret bør ta ansvar og gå av!»

 2. Flovik blir trolig TIL-trener ut sesongen

 3. TIL-eierne innkaller til ekstraordinær generalforsamling

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393029139
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Zdeněk Ondrášek
 4. Bård Flovik