Her bryter Ødegaard en ny barriere

Martin Ødegaard er hovedoppslaget på forsiden av Spanias største avis for første gang.

Fredag pryder Martin Ødegaard forsiden av Spanias største avis. Selv ikke da han signerte for Real Madrid, fikk han så mye plass.
  • Nicholas Bergh

Martin Ødegaard har kun spilt en drøy halvtime med førstelagsfotball for Real Madrid. Likevel er det liten tvil om at den norske 16-åringen allerede vekker oppsikt i og rundt gigantklubben.

Fredag dedikerer sportsavisen Marca, som er Spanias største avis uansett stoffområde, sin førsteside til stortalentet fra Drammen.

Ofte er det klubbens største stjerner, deriblant Cristiano Ronaldo og Iker Casillas, som pryder forsiden til storavisen. Dette er første gang Ødegaard er hovedelementet på Marcas forside.

Da han ble presentert som Real Madrid-spiller i januar, fikk nordmannen bare et lite bilde på forsiden.

– Kan spille seg inn A-stallen

Ved siden av et bilde av Ødegaard på fredagens forside kan man lese tittelen ”El sueño del verano” — hvilket betyr ”sommerens drøm”.

Videre skriver nemlig avisen at storklubben har et ønske om at Martin Ødegaard skal imponere i sommer, og på den måten vise seg verdig en plass på førstelaget.

Fra før av er det kjent at Ødegaard skal reise med førstelaget på turné til Australia og Kina i sommer. I løpet av juli vil han dermed få muligheten til å teste seg i treningskamper mot storlag som Manchester City, Inter og AC Milan.

– Gode prestasjoner mot lag av verdensklasse vil vise at han fortjener en plass i førstelagsstallen, skriver Marca.

Marca er kjent for å ha svært gode kilder innad i Real Madrid, og avisen er helt klare på at klubbstyret ønsker å ha med Ødegaard i A-lagsstallen neste sesong.

Les også

Hangeland: - Ødegaard er beviset på at alt er mulig

Rapporter om lån

Det er stikk i strid med det Marcas konkurrent AS skrev tidligere i juni. AS hevdet nemlig at Real Madrids ferske hovedtrener Rafael Benítez allerede hadde bestemt at Ødegaard er en av ungguttene som ville bli lånt ut i den kommende sesongen.

De to store sportsavisene i Madrid har dermed vidt forskjellige oppfatninger om hva som vil skje med Ødegaard. Beslutningen vil uansett ligge på hovedtrener Rafael Benítez sitt bord. Det er hvert fall slik i utgangspunktet.

Det er samtidig langt fra noen hemmelighet at klubbpresident Florentino Pérez har stor innflytelse på alle aspekter av klubbdriften, og Pérez skal være en stor tilhenger av Ødegaard.

I den danske journalisten Michael Qureshis nylig utgitte bok om Ødegaard, uttalte Pérez at nordmannen «kan bli en av lagets største spillere».

Les også

Her er Ødegaard i 2012: - Rart å være tilbake som instruktør nå

Roste Benítez

Dersom Real Madrid-toppene til slutt bestemmer seg for å gi Ødegaard en førstelagsplass i den kommende sesongen, vil det naturligvis innebære et nytt kvantesprang i 16-åringens fenomenale reise som fotballspiller.

Det er bare litt over ett år siden Ødegaard debuterte i eliteserien, da han kom inn som innbytter for Strømsgodset mot Aalesund 13. april i fjor.

Nordmannens første periode i Madrid var preget av variable prestasjoner på banen. Ødegaard scoret ett mål og spilte elleve kamper for klubbens B-lag i vår.

Under landslagspausen uttalte Ødegaard seg om Rafael Benítez, som fra i sommer av har hånden på rattet i storklubbens sportslige satsing.

— Jeg tenker at det blir bra, og at han er en dyktig manager. Det får tiden vise, men det blir sikkert bra, sa Ødegaard til NTB.

Ødegaard var denne uken i Stavanger i sammenheng med en treningsleir for unge fotballtalenter.