Fotball

Sandviken har doblet poengfangsten

Sandviken har doblet antall seriepoeng på en uke, mens Arna-Bjørnar har fått 13 baklengsmål på de tre siste kampene.

NEDRYKKSRAMA. Arna-Bjørnar vant lokalderbyet 5-0, men etter det har formkurven gått i hver sin retning for de to bergenslagene. Emilie Nautnes (i midten) er kanskje unntaket i Arna-Bjørnars fall de siste kampene.

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Sandviken er à poeng med Arna-Bjørnar etter å ha slått Kolbotn 3–0 på Stemmemyren.

— Vi er meget godt fornøyd med annenomgangen. Det er trolig årsbeste. Da kjører vi kampen og Kolbotn skaper lite, og vi får dermed tre mål, oppsummerer Sandviken-trener Øyvind Nordtveit

- Det betyr mye

Kolbotn styrte det meste i førsteomgangen, men en effektiv pauseprat sørget for at Sandviken nå har doblet antall poeng i Toppserien på en uke.

Forrige helg slo de rødhvite Trondheims-Ørn 3–1 på bortebane.

— Det er to kamper hvor man ikke kan kalkulere seks poeng på forhånd. Det betyr mye med tanke på å komme oss vekk ifra nedrykksstriden og det løftet det gir i selvtilliten, sier Nordtveit.

Målene signert Madeleine Giske, Sunniva Lillestøl og Ingrid Marie Spord sørger derfor for at tabellsituasjonen ser atskillig lysere ut for bergenserne.

Arna-Bjørnar slår lekk

Nordtveit trekker frem tryggheten i den bakre fireren som nøkkelen til at laget nå har begynt å plukke poeng.

— Hele den bakre fireren og ikke minst keeper sprer en ro og trygghet i laget. Om motstanderne angriper, så blir vi ikke stresset. Det har vi jobbet mye med på treningene, sier han.

Situasjonen er en helt annen hos naboene i Arna-Bjørnar.

Bjarne Hagens kvinner har nå sluppet inn 13 mål på de tre siste kampene. Mot Klepp på lørdag ble det 3-1-tap på bortegress.

— Vi skal være såpass ydmyke og si at Klepp var det beste laget over to omganger, men dette er helt klart en kamp vi kunne tatt poeng i. Uansett hvem vi møter så er tre baklengs for mye, mener Hagen.

Skal analysere forsvarsspillet

I de to foregående oppgjørene, mot Avaldsnes i både cup og serie, ble det hele ti baklengsmål.

Nå skal Arna-Bjørnar-treneren sette seg ned å analysere hvorfor laget slipper inn så mange mål.

— Det er et betimelig spørsmål, og det er noe vi må adressere. Vi kan ikke slippe inn så mange mål. Da vinner vi ikke fotballkamper. Vi må sette oss ned å analysere hvorfor det er slik, sier Hagen.

Det positive for Arna-klubben får være at seksten år gamle Emilie Nautnes fortsetter å levere i den røde drakten. Mot Klepp scoret hun sitt tredje mål på seks kamper.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. IL Sandviken
  3. Kolbotn IL