Giroud-perle og klønete selvmål sørget for Arsenal-opptur

Slo knallhardt tilbake etter den sørgelige serieåpningen.

GLEDE I LONDON: Olivier Giroud (t.h) scoret Arsenals første på Selhurst Park. Her feirer han scoringen sammen med Hector Bellerin og Francis Coquelin.

Crystal Palace — Arsenal 1-2

Arsenal var høyt oppe etter å ha slått Chelsea i Community Shield, og er av mange spådd som en reell tittelkandidat i årets sesong.

Derfor var forrige helgs grusomme seriestart med 0-2 for West Ham hjemme på Emirates et slag i trynet for Arsène Wenger og co.

Søndag reiste de til Selhurst Park for å sikre sesongens første trepoenger. Det holdt med et nødskrik for gjestene, som vant etter mål av Olivier Giroud og et selvmål.

— Vi trengte disse poengene for å slå tilbake etter prestasjonene på hjemmebane mot West Ham. Vi ønsket å spille vårt eget spill og selv om vi vant så synes jeg vi burde ha avgjort kampen mye før, sier Giroud ifølge TV 2.

London-rivalen Palace imponerte i fjor, og har forsterket laget med blant andre den franske landslagsspilleren Yohan Cabaye. Vertskapet startet sesongen forrige helg med en sterk 3-1-seier borte mot Norwich.

Les også

Sjokk og fortvilelse for Arsenal i serieåpningen

Giroud med drømmescoring

Som forventet ble de blå— og rødstripete en hard nøtt å knekke for Arsène Wengers mannskap, men det var gjestene fra nordøst som startet i et forrykende tempo, og som virket langt mer opplagt enn for en uke siden.

Allerede i åpningsminuttene hadde de enorme sjanser til å gå i føringen, først og fremst med Alexis Sánchez som var tilbake i startoppstillingen.

SCORET: Arsenals Olivier Giroud.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Arsenal var i føringen. Og da det ble nettsus, var det på vidunderlig vis. Et flott forarbeid av Mesut Özil ble på akrobatisk vis feiet i nettet av Olivier Giroud etter et drøyt kvarter.

I det hele tatt viste Arsenal langt bedre takter, og så ut til å ha ristet av seg sjokkåpningen mot West Ham forrige helg. Sanchez fikk nok en mulighet, men klarte ikke øke ledelsen.

Det skulle bli et mål til før hvilen, men ikke fra gjestene. Yannick Bolasie mottok ballen, og kan ha vært hårfint i offiside. Han spilte ballen videre, og til slutt var det forsvarsspiller Joel Ward som sendte avgårde en markkryper i det venstre hjørnet.

UTLIGNING: Her jubler Joel Ward etter å ha utlignet til 1-1 i London-derbyet mot Arsenal.

Petr Cech fikk kritikk i serieåpningen, og nådde ikke bort på Wards avslutning, og dermed var det likt til sidebytte.

Les også

Lagkompisene sjokkerte «alle» - men ikke Samuelsen

Klønete selvmål avgjorde

De første 45 minuttene hadde strående underholdningsverdi. Etter pause var det ikke like livlig, men likevel mye å ta tak i.

Bare minutter ut i omgangen var Connor Wickham centimetre fra å sende vertene i ledelsen, men avslutningen gikk i stolpen.

Avgjørelsen falt snaut ti minutter etter hvilen. Alexis Sánchez er liten av vekst, men eide luftrommet og stanget ballen mot nettmaskene. Hjemmelagets Damien Delaney forsøkte å redde ballen, men endte opp med å sparke den klønete i eget mål.

Spillemessig fortsatte Arsenal å styre, men Wenger måtte tidlig ta grep fra sidelinjen. Den unge midtbanespilleren Francis Coquelin fikk gult kort i førsteomgang, levde svært farlig og måtte til slutt byttes ut etter 64 minutter.

— Han skulle vært utvist. Jeg syns den andre forseelsen var diskutabel. Den tredje var én for mye, sier Crystal Palace-manager Alan Pardew ifølge klubbens Twitter.

Arsenal fortsatte å presse, men klarte ikke å punktere. Rett før slutt fikk hjemmelaget en god mulighet til å redde ett poeng.

Joel Ward var helt før pause. To minutter før full tid fikk en gå upresset opp på en corner, men headingen ble reddet av Petr Cech.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk